Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 jan 2019

Topgames van 2019: Shenmue 3

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Shenmue 3?

De eerste twee Shenmue-games waren de belangrijkste redenen om een Dreamcast aan te schaffen. Het waren games die gemaakt waren met een enorm hoog budget, maar mede dankzij het feit dat er niet heel veel Dreamcasts werden verkocht, wisten de games nooit de verkoopverwachtingen waar te maken. Het was de bedoeling dat er uiteindelijk een derde deel zou komen, maar door het falen van de Dreamcast ging niet door. Lang waren er geruchten, maar op de E3 van 2015 ging de kogel door de kerk. Shenmue 3 zou er komen wanneer de game twee miljoen dollar op Kickstarter zou behalen. Dat lukte in een uurtje of acht en uiteindelijk werd er 7,1 miljoen dollar opgehaald. Daarnaast wist ontwikkelaar Yu Suzuki met zijn team nog meer geld op te halen en moet de game dit jaar uitkomen.

Shenmue 3

Andermaal gaan we aan de slag met Ryo Hazuki die in het China van de jaren tachtig op zoek is naar de moordenaar van zijn vader. Of hij die gaat vinden, dat is nog maar te zien. Ontwikkelaar Yu Suzuki wil na Shenmue 3 eigenlijk nog meer Shenmue-games maken. Hopelijk is het een game die een goed einde kent, maar daarna ook de mogelijkheid open laat tot een vervolg.

De game begint in elk geval in Bailu Village in het Chinese Guillin. Een rustig bergdorpje. Vanuit daar reisje je naar Choubu, een dorp dat aan de rivier ligt en verschillende winkels en hotels kent. In de game kun je gaan knokken met de verschillende vijanden die je op je pad tegenkomt, maar zal er waarschijnlijk ook veel ruimte zijn om verschillende minigames te spelen. Dat is althans hetgeen dat we verwachten met de herinneringen van de vorige games nog vers in ons geheugen.

Waarom wel?

Shenmue III is een soort Duke Nukem Forever. Een game waar we enorm lang om hebben gelachen omdat hij nooit zou verschijnen en op het moment dat hij er wel is, is dat eigenlijk een soort van overwinning voor alle gamers. Het is alleen wel te hopen dat hij beter is dan het debacle dat Duke Nukem Forever was.

Shenmue 3

Waarom niet?

Afgaande op de beelden en de screenshots ziet de game er enorm verouderd uit. Nu hoeft dat niet per se een probleem te zijn wanneer het verhaal en de gameplay fantastisch is, maar dit is wel de eerste zure appel waar je door heen moet bijten.

Shenmue 3

Shenmue 3 moet op 27 augustus uitkomen en verschijnt dan op de PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Shenmue 3
Sluiten