Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 jan 2019

Topgames van 2019: Skull and Bones

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Skull and Bones?

Skull and Bones is een nieuwe piratengame van Ubisoft. Het is niet voor het eerst dat die partij met een game komt die draait om het varen op de grote open zee. In verschillende Assassin’s Creed-games in het verleden zat dat er al in en werkte vaak goed. Sterker nog, door de uitstekende gameplay met boten is Assassin’s Creed Black Flag tot de dag van vandaag één van mijn favoriete games uit de serie. Skull and Bones is echter een game die eigenlijk alleen maar draait over de strijd op zee.

Skull and Bones

In de game maak je je eigen kapitein aan en ga je varen over de Indische Oceaan, op zoek naar andere boten om de strijd mee aan te gaan. Gaandeweg je avontuur speel je nieuwe boten vrij om mee aan de slag te gaan, maar kun je je bestaande boten ook verbeteren. Het is niet alleen zee die je tegengaat komen. Er zijn ook verschillende eilanden waar je langs kunt varen. Tijdens je tochten moet je goed rekening houden met waar de wind vandaan komt en daar zo goed mogelijk op gaan varen.

Skull and Bones

De game wordt gemaakt door Ubisoft Singapore, die de laatste jaren voornamelijk hebben ondersteund bij andere projecten. Dit gaat hun eerste echt grote project zijn, waarbij zij overigens ook help krijgen van de andere Ubisoft-studios.

Waarom wel?

Ubisoft Singapore heeft heel duidelijk gemaakt dat de game is gemaakt met de inspiratie die zij destijds hebben gehaald uit Assassin’s Creed Black Flag en dat is precies wat je wilt. Daarnaast is het een project die al een paar jaar in ontwikkeling is en waarbij de ontwikkelaar zoals het er naar uitziet veel tijd krijgt om er echt een goed product van te maken. Wat dat betreft ziet er dus rooskleurig uit.

Skull and Bones

Waarom niet?

Er zijn twee punten die een gevaar vormen. Ten eerste is het de vraag hoe lang het leuk blijft om alleen maar over de zee te varen. Sea of Pirates die vorig jaar uitkwam liet zien dat dat snel saai kon worden. Daarnaast hebben we er sinds de E3 van 2018 niks meer van gezien en heb ik dus geen idee hoe het er met de ontwikkeling voor staat.

Skull and Bones moet ergens dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Skull and Bones
Sluiten