Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 januari 2019

Topgames van 2019: Trials Rising

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Trials Rising?

De Trials-reeks begon ooit als Java-game in je browser en is gemaakt door Redlynx, een studio die nu onderdeel is van Ubisoft. Naast Trials maakten zij vroeger ook de uitstekende strategiegame Pathway to Glory, die destijds op de N-Gage verscheen, maar nooit echt een groot succes werd. Trials werd dat wel. Hoewel het origineel in 1999 uitkwam, was het Trials HD die op de Xbox Live Arcade verscheen die voor het grote succes zorgde. Vervolgens kwamen de games Trials Evolution en Fusion uit. Die laatste kwam uit 2014, waardoor het bijna vijf jaar geleden is dat er een Trials-game was. Trials Rising wordt hopelijk wel beter dan Fusion.

Trials Rising

Want die laatste game werd minder goed ontvangen dan Evolution. Met name de futuristische setting was wat eentonig. Trials Rising draait net zoals de voorgaande games om het afleggen van een parkoers met je motor. Daarbij moet je goed opletten hoeveel snelheid je hebt bij het maken van verschillende jumps of hoe je gewicht verdeeld wanneer je op een obstakel wilt landen. Zeker bij de moeilijkere parkoers zul je merken dat het soms echt een soort van puzzel is om het einde te halen. Helemaal als je het op een hoge snelheid wilt doen en zonder respawns nadat je op je smoel valt.

Trials Rising

Het zou goed kunnen dat Trials Rising straks als een soort digitale hel aanvoelt, waarbij het halen van de finish soms al haast onmogelijk is. Laat staan op een goede manier. Als dat nog niet moeilijk genoeg is, kun je ook voor een nieuwe tandem-modus gaan, waarbij je samen met een vriend of vriendin de balans van de motor kunt verdelen. Ook kun je een multiplayermodus spelen, waarbij je samen met anderen op een baan scheurt.

Waarom wel?

Trials HD en Evolution zijn twee games waar ik enorm veel goede herinneringen aan heb en zoveel lol mee heb beleefd. Ook Fusion vond ik aardig, maar wel iets minder. Met die goede herinneringen in het achterhoofd hoop ik echt dat Trials Rising dat gevoel terugbrengt. De basis lijkt in orde te zijn en in combinatie met een aantal verbeteringen kan het een mooi totaalplaatje worden.

Trials Rising

Waarom niet?

Net zoals veel vervolgen heb je de vraag in hoeverre het niet meer van hetzelfde is. Op papier lijken er een hoop verbeteringen in de game te zijn, maar als je naar de pure gameplay kijkt, dan is het wel zo dat de Trials-reeks al jaren hetzelfde doet. Tegelijkertijd is dit ook wel een beetje zoeken naar een punt die ik kan invullen onder het kopje waarom niet, want ik kan eigenlijk niet een goed punt verzamelen waarom het niet de moeite waard zal zijn.

Trials Rising

Trials Rising komt op 26 februari uit en verschijnt dan op de PlayStation 4, pc, Nintendo Switch en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Trials Rising
Sluiten