Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 14 jan 2019

Topgames van 2019: Warcraft 3 Reforged

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Warcraft 3 Reforged?

Wie de term Warcraft hoort, denkt vandaag de dag al snel aan World of Warcraft. Maar voor die zeer populaire MMORPG was Warcraft een uitstekende RTS. De game kwam op in de tijd van Command & Conquer en zette ontwikkelaar Blizzard nog meer op de kaart. De serie kende uiteindelijk drie delen, waarvan Warcraft III samen met zijn uitbreiding The Frozen Throne de laatste was. Dei uitbreiding kwam in 2003 uit, waarna we het jaar daarop allemaal massaal losgingen met World of Warcraft. Dit jaar herleven oude tijden met Warcraft 3 Reforged, de remake van de klassieke RTS.

Warcraft 3 Reforged

Warcraft 3 Reforged werd vorig jaar tijdens de jaarlijkse Blizzcon aangekondigd en betreft een complete remake van zowel Warcraft III als de uitbreiding The Frozen Throne. Zo krijg je dus twee klassieke RTS-ervaringen in een nieuw jasje. De game ziet er uiteraard een stuk mooier uit dankzij de hogere resolutie waar hij in draait, maar dat is nog maar het begin.

Warcraft 3 Reforged

Elk gebouw, eenheid of stukje natuur is aangepakt, waardoor het anno 2019 er uit ziet als een nette game. Ook de verschillende cinematische videos zijn aangepast, waardoor je tussen de missies door nog wat meer betrokken ben bij het verhaal. Ook zijn de stemmen van de verschillende personages opnieuw ingesproken. De gameplay zelf heeft ook wat balans ondergaan, waardoor alles iets eerlijker moet lopen. Uiteindelijk zijn er meer dan zestig missies waarmee je aan de slag kunt gaan.

Waarom wel?

Warcraft III is de geschiedenisboeken ingegaan als één van de beste strategiegames ooit. Het feit dat de makers Warcraft 3 Reforged echt behandelen als een nieuwe game is goed nieuws, want daardoor krijgt de game echt de liefde die het verdient. Bovendien is het al meer dan vijftien jaar geleden dat de game uitkwam. Een complete generatie aan gamers heeft hem volledig gemist en krijgen nu de kans om hem te beleven.

Warcraft 3 Reforged

Waarom niet?

Bij sommige games vind ik het echt lastig om een ‘waarom niet’ te bedenken. Dit is een klassieker in een nieuw jasje. Het enige waar ik op ben gekomen is dat het wellicht iets te stroef speelt ten opzichte van de games die je vandaag de dag kunt beleven, maar dan ben ik wel echt op zoek naar een ‘foutje’.

Warcraft 3 Reforged

Warcraft 3 Reforged moet dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Warcraft 3 Reforged
Sluiten