Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 15 jan 2019

Topgames van 2019: Wolfenstein Youngblood

Traditiegetrouw kijken we in de eerste maand van het nieuwe jaar vooruit op hetgeen wat er komen gaat. Bij de games doen we dat doormiddel van een rijtje aan topgames te bespreken. Games waarvan we de verwachting hebben dat de titel straks de moeite waard gaat zijn. Kom regelmatig terug om te kijken welke titels we bespreken om zo ook op de hoogte te zijn van wat er uitkomt.

Wat is Wolfenstein Youngblood?

Lange tijd was het een soort van standaard dat een shooter ook een multiplayer moest hebben. In de meeste gevallen was dat een moetje en speelde je het eigenlijk nauwelijks. Je hebt vaak maar één of twee shooters waarvan je echt de tijd hebt om de multiplayer te ervaren. Wat dat betreft was het een verademing dat Machinegames er met zijn Wolfenstein-games voor heeft gekozen om een pure singleplayer-ervaring te zijn. Dit jaar krijgen we met Wolfenstein Youngblood een nieuw deel in de serie.

De game moet je zien als een tussendoortje en speelt zich af tussen Wolfenstein II The New Colossus en Wolfenstein 3, die nog moet komen. De game neemt je mee naar de jaren tachtig en geeft je de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de tweelingdochters van B.J. Blazkowicz: Jess en Soph. Met hen reis je in de jaren tachtig af naar Parijs waar ze op zoek gaan naar hun vader die daar lijkt te zijn verdwenen.

Wolfenstein Youngblood

In tegenstelling tot de andere games in het Wolfenstein-universum kent deze game wel een multiplayer-variant in de vorm van een coöperatieve modus. Op die manier kun je de game samen met een vriend of vriendin gaan beleven en samen het opnemen tegen de verschillende Nazi’s die je op je pad tegenkomt. De game draait net als Wolfenstein 2: The New Colossus op de id Tech 6-engine, die destijds voor Doom werd gemaakt.

Waarom wel?

Meer Wolfenstein is wat mij betreft altijd goed nieuws. Alle games in de reeks die door ontwikkelaar Machinegames zijn gemaakt, zijn gewoon goed. Daarnaast lijkt de setting van de jaren tachtig me erg tof. Nazi’s afknallen terwijl je op de achtergrond muziek hoort gebaseerd op die tijd? Dat lijkt me alleen maar top.

Wolfenstein Youngblood

Waarom niet?

Het is een tussendoortje, wat ook valt af te lezen aan de adviesprijs van zo’n vier tientjes. Wat dat betreft ligt het niet in de verwachting dat de game echt heel erg lang gaat zijn. Daarnaast is het maar de vraag in hoeverre de wisseling van het speelbaar of speelbare personage(s) goed gaat uitpakken.

Wolfenstein Youngblood

Wolfenstein Youngblood moet dit jaar uitkomen en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan ons overzicht hier. En voor een overzicht met alle Topgames van 2019 kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Topgames van 2019: Wolfenstein Youngblood
Sluiten