Topgames van 2020: Dreams voor de PlayStation 4

Dreams is de nieuwe game van ontwikkelaar Media Molecule. Dit is een ontwikkelaar die we kennen van de LittleBigPlanet-reeks en Tearaway. Dreams is een game die al een tijdje in een zogenaamd Early Acces-status zit, waardoor je hem nu al kunt scoren. Toch is het wellicht beter om nog even te wachten op de volledige release, om op die manier met volle teugen te genieten van de mogelijkheden die de game biedt.

Wat is Dreams?

Dreams is een typische Media Molecule-game. Typisch omdat het een game is waarbij je van alles en nog wat kunt maken. In LittleBigPlanet was dit nog beperkt tot het maken van levels om vervolgens mee los te gaan, maar in Dreams is het mogelijk om complete games te maken. En dat is echt niet overdreven. In de Early Acces-status van de game hebben we al de meest waanzinnige dingen voorbij zien komen.

Dreams
Iets uit Dreams, maar geen idee wat het is… Bron: PlayStation

Zo heeft iemand het openingslevel van Metal Gear Solid nagemaakt, zijn er WipeOut-achtige games gemaakt en nog veel meer. Dreams is een game waarbij de titel min of meer al zegt wat het is. Als je het kunt dromen, dan zou je het in principe kunnen maken in de game.

De grote vraag daarbij is wel wat de game gaat zijn buiten wat de community tot nu toe heeft gemaakt. Het probleem met games waarbij creativiteit een belangrijke rol speelt is dat het uiteindelijk maar een zeer kleine groep is die echt toffe dingen kan maken. Wanneer ik een game als LittleBigPlanet speel, dan geniet ik van de prachtig gemaakte levels. Maar wanneer ik daar zelf mee aan de slag moet gaan, dan valt het nog vies tegen.

Waarom wel?

Dreams is anders dan dat we laatste jaren hebben gezien. Alleen dat al zorgt ervoor dat het een titel is om nauwlettend in de gaten te houden. Als je ziet wat creatieveling nu al maken zonder dat de volledige game is uitgebracht, dan kan ik niet wachten om te zien wat voor moois er gemaakt wordt na de release van de game.

Platformen? (Bron: PlayStation)

Waarom niet?

Ik vind het leuk om content van anderen te spelen, maar wanneer het er op neerkomt op zelf dingen te maken, dan zinkt het vertrouwen al snel in de schoenen. Het is te hopen dat Dreams een game gaat zijn waarbij er genoeg te doen is zonder dat je zelf een beroep hoeft te doen op je creativiteit.

Dreams verschijnt op 14 februari en is dan beschikbaar voor de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: Dreams voor de PlayStation 4
Sluiten