Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Topgames van 2020: Dying Light 2 (nog even wachten alleen)

De eerste Dying Light was een verrassend goede game. Ontwikkelaar Techland had met Dead Island al wat ervaringen wanneer het aankomt op zombiegames. Maar waar die laatst genoemde game eigenlijk technisch zeer matig in elkaar zat, daar wist Dying Light op verschillende fronten te schitteren. Dit jaar krijgen we als het goed is een vervolg in de vorm van Dying Light 2.

Wat is Dying Light 2

Ik schrijf hier bewust als het goed is, want onlangs werd duidelijk dat de game is uitgesteld. Waar andere titels dan een duidelijke nieuwe releasedatum krijgen, daar moeten we met Dying Light 2 het doen met een releasedatum in de nabije toekomst. Dat zegt natuurlijk niet heel erg veel en het is dan ook maar te hopen dat de game nog dit jaar komt.

Dying Light 2
Dying Light 2 (Bron: Techland)

Qua verhaal speelt Dying Light 2 zich zo’n vijftien jaar af na de gebeurtenissen van het eerste deel. In de game maak je kennis met Aiden Caldwell. Net als het personage uit het eerste deel beschikt de beste man over parkour-vaardigheden. Dat betekent dat je er flink snel mee kunt rondrennen over verschillende objecten en daarbij dus uit de handen blijft van de verschillende zombies die je tijdens het avontuur tegen gaat komen. Er zijn volgens de ontwikkelaar twee keer zoveel moves wat betreft parkour beschikbaar, waardoor je nog soepeler rondrent. Daarnaast heb je ook nog voorwerpen als een grijphaak en een paraglider om daarmee nog sneller en gemakkelijker door een stad te rennen.

Tijdens de game heb je toegang tot een arsenaal aan wapens die je vindt, maar is het ook mogelijk om je eigen wapens te maken. Slagwapens slijten daarbij na gebruik redelijk snel en ben je constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden om je te beschermen tegen alle gevaren van buitenaf. Dying Light 2 is daarbij ook nog een game die je met vrienden kunt spelen. De titel heeft een coöperatieve modus voor vier spelers.

Dying Light 2
Met slagwapens aan de slag (Bron: Techland)

Waarom wel?

De eerste Dying Light was echt een klein feestje. Het feit dat je bij Dying Light 2 meer van dit soort ervaringen krijgt is al goed nieuws. Bovendien ziet de game er op verschillende video’s er erg goed uit en ziet de nieuwe stad er interessant uit. Ook het feit dat je nu nog meer moves hebt om rond te rennen, wat toch een tof element was aan het origineel, stemt ons tevreden.

Waarom niet?

Dying Light 2 is al een behoorlijke tijd in ontwikkeling en er zijn genoeg voorbeelden van games die er niet beter op zijn geworden wanneer ze zolang in ontwikkeling zijn. Daar komt nog eens bij dat we nu geen vaste datum hebben voor de release en daardoor hebben we dus echt geen idee wanneer de game uitkomt.

Zoals gezegd heeft Dying Light 2 nu een nieuwe datum en weten we dus niet wanneer hij precies uitkomt. De game staat in elk geval gepland voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar zou daarnaast ook voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X in de maak zijn. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: Dying Light 2 (nog even wachten alleen)
Sluiten