Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 feb 2020

Topgames van 2020: Los met Watch Dogs Legion

Vorig jaar pakte uitgever Ubisoft groots uit op de E3 en toonde het diverse games die begin dit jaar moesten verschijnen. We maakten ons klaar voor een heerlijk vol eerste kwartaal, maar voordat het vuurwerk los ging, barstte de bom. Zo’n beetje elke game van de uitgever werd uitgesteld naar een nog onbekende datum. Zo ook Watch Dogs Legion.

Wat is Watch Dogs Legion?

En dat is toch wel erg jammer, want zeker deze game had nu heel erg goed kunnen uitkomen met de Brexit zoals hij speelt. Watch Dogs Legion neemt je namelijk mee naar Londen, waar de overheid het niet zo nauw meer neemt met de privacy en regelmatig zijn boekje te buiten gaat. In de game bouw jij een soort van leger op en vecht je tegen de overheid en de manier hoe zij de boel onderdrukken.

Watch Dogs Legion
Los in Londen (Afbeelding: Ubisoft)

Het interessante daarbij is dat je in Watch Dogs Legion volgens de ontwikkelaar elk personage dat je op straat tegenkomt kunt besturen. Je moet ze eerst overtuigen om voor jou te gaan vechten via een zij- of hoofdmissie. En als je dat succesvol aflegt, dan is dat personage voor jou om mee te doen wat je wilt. Elk personage beschikt voor hun eigen vaardigheden die je op verschillende manieren kun inzetten. Zo zou iemand heel goed zijn met zijn vuisten, terwijl iemand anders weer zeer vaardig is met wapens. Door alle verschillende personages moet het goed zitten met de variatie van de game.

Een andere hoofdrol in Watch Dogs Legion lijkt te zijn weggelegd voor de stad waar de game zich afspeelt: Londen. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk hoe groot de stad is en op welke schaal hij is nagemaakt, maar het is wel duidelijk dat verschillende herkenbare punten in de game zijn verwerkt. Op die manier heb je de mogelijkheid om je als een soort virtuele toerist in de game te wanen. En dat hoef je niet in je eentje te doen. De game kent een coöperatieve stand, waardoor je met vier spelers maximaal tegelijkertijd los kunt gaan.

Watch Dogs: Legion
Samen strijden in de game (Afbeelding: Ubisoft)

Waarom wel?

Londen is een stad die nog niet heel erg vaak succesvol als setting is neer gezet. Hopelijk lukt het Ubisoft wel om een groots avontuur in de stad neer te zetten. Daarnaast lijkt men ambitieus te zijn wat betreft de mogelijkheden om met elk beschikbaar personage in de game aan de slag te gaan. Ook het idee dat elk personage op een andere manier speelt in Watch Dogs Legion spreekt ons aan.

Watch Dogs: Legion
Met elk personage in de game losgaan (Afbeelding: Ubisoft)

Waarom niet?

De vorige games in de Watch Dogs-serie hadden moeite om voor langere tijd interessant te zijn. De herhalingsfactor was wat dat betreft iets te groot en je deed vooral meer van hetzelfde. Het is te hopen dat het de ontwikkelaar lukt om in Watch Dogs Legion niet tegen hetzelfde probleem aan te lopen, anders ben je er snel klaar mee.

Als het goed is moet Watch Dogs Legion eind dit jaar uitkomen. Maar het zou goed kunnen dat hij nog verder door schuift naar begin 2021. De game staat in elk geval gepland voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast lijkt het logisch dat de game ook naar de PlayStation 5 of de Xbox Series X komt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: Los met Watch Dogs Legion
Sluiten