Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 januari 2020

Topgames van 2020: Marvel’s Avengers, maar dan niet de film

Marvel’s Avengers is een grote game van uitgever Square Enix, die gemaakt wordt door de studios van Crystal Dynamics en Eidos Montreal. De eerste studio ken je voornamelijk van de Tomb Raider-reeks, terwijl de tweede een studio is die vooral hoge ogen gooide met de Deus Ex-reeks. Samen gaan ze nu deze game maken, die de potentie heeft om heel groots te worden.

Wat is Marvel’s Avengers?

Marvel’s Avengers staat los van de de films die we de laatste jaren hebben leren kennen. Dit is een game die gebaseerd is op de comics. Dat betekent dus dat de verschillende superhelden in de game er anders uitzien dan dat je van de films gewend bent en ook voorzien zijn van andere stemmen. Wel wordt er gebruik gemaakt van bekende stemacteurs als Nolan North, Troy Baker en Laura Bailey. Deze ken je van de stemmen van Nathan Drake uit Uncharted, Booker deWitt uit BioShock Infinite en Kait Diaz uit Gears of War, alsmede vele andere games.

Marvel's Avengers
Iron Man in actie (Afbeelding: Square Enix)

De game begint op A-Day, een dag waarop de Avengers in het zonnetje worden gezet. Ze hebben zojuist een tweede hoofdkwartier geopend in de stad San Francisco om van daaruit de wereld te beschermen tegen de verschillende gevaren. Tijdens de ceremonie ontstaat er echter chaos, waarbij er uiteindelijk een enorme explosie ontstaat, die er voor zorgt dat er vele doden vallen. Als gevolg daarvan gaan The Avengers uit elkaar. Vijf jaar later maken we kennis met Kamala Khan, die er achter komt wat er is gebeurd tijdens A-Day. Zij probeert de helden bij elkaar te brengen om het samen op te nemen tegen de echte badguys.

Tot nu toe hebben we een paar dingen gezien van Marvel’s Avengers, waarbij voornamelijk de actie centraal staat. Dit lijkt een game te gaan worden waarbij je op verschillende momenten met verschillende helden aan de slag kunt gaan om op die manier af te rekenen met verschillende badguys. Daarbij hebben de diverse superhelden diverse krachten en is het aan jou om daar goed mee te leren omgaan. De game kan in je eentje gespeeld worden, maar het is ook mogelijk om de game online te gaan spelen met vier spelers.

Ook de Hulk is van de partij (Bron: Square Enix)

Waarom wel?

De ontwikkelstudios hebben heel wat grote titels achter hun naam staan en weten zodoende behoorlijk goed hoe je een grote game moet neerzetten. Daarnaast is dit een licentie waarvan je gewoon weet dat bij een succes er vervolgdelen worden gemaakt. De game is wat dat betreft eigenlijk te groot om te laten falen. En men is niet bang om er de tijd voor te nemen. Onlangs werd bekend dat de game van een releasedatum in mei werd verplaatst naar september.

Marvel's Avengers
Marvel’s Avengers (Bron: Square Enix)

Waarom niet?

Het grootste probleem dat ik heb met Marvel’s Avengers zit hem in het feit dat je jarenlang een bepaald beeld bij de personages hebt gekregen dankzij de films. En nu heb je een game die duidelijk is gebaseerd op de comics. En deze zien er gewoon echt heel anders uit en hebben ook stemmen die er niet helemaal bij passen. Daarnaast ben ik bang dat Marvel’s Avengers een game kan gaan worden waarbij de herhaling snel toe slaat.

Marvel’s Avengers staat gepland voor 4 september en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: Marvel’s Avengers, maar dan niet de film
Sluiten