Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 januari 2020

Topgames van 2020: Persona 5 Royal, top-JRPG nog beter

Als je me vraagt wat de beste Japanse RPG uit het PlayStation 2-tijdperk is, dan is dat zonder twijfel Persona 4. En nadat de reeks in Europa de PlayStation 3 oversloeg (in Japan kent de game wel een PS3-versie), kregen we in 2017 Persona 5. Tot op de dag van vandaag is dat één van de beste games die je op het platform kan krijgen. Mocht je hem gemist hebben, dan krijg je binnenkort met Persona 5 Royal een tweede kans. En voor de liefhebbers van de game moet deze titel ook veel plezier geven.

Wat is Persona 5 Royal?

Persona 5 Royal is kort door de bocht de uitgebreidere versie van Persona 5. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met Persona 4 Golden, de game die voor de PlayStation Vita uitkwam en ook extra content bood. In het geval van Royal is de belangrijkste vernieuwing de toevoeging van een nieuw personage van de Phantom Thieves. Het gaat om Kasumi Yoshizawa. Samen met haar komst krijg je ook een extra verhaal waarin zij wordt geïntroduceerd en een bijbehorend paleis.

Persona 5 Royal
Kasumi (Bron: Atlus)

Als je kijkt hoe lang een paleis over het algemeen duurt, dan is de kans groot dat Kasumi’s haar toevoeging alleen al voor meer dan tien uur aan content oplevert. Daar komt nog eens bij dat ze ook tijdens vele verschillende conversaties binnen de groep iets te zeggen heeft en dat zorgt een nieuwe synergie. Daarnaast krijg je een compleet derde semester om mee aan de slag te gaan en dat geeft je waarschijnlijk meer tijd om connecties met andere personages verder uit te breiden.

Andere verbeteringen of veranderingen bestaan uit nieuwe muziek, de toevoeging van ondersteuning voor de PlayStation 4 Pro en andere kleinere verbeteringen. Het is echter nog altijd de basis van de game die de game interessant maakt.

Veel stijl (Afbeelding: Atlus)

Waarom wel?

Persona 5 in zijn basis is nog altijd één van de beste JRPG’s die je op dit moment kunt spelen. Het verhaal is erg sterk, er is veel te doen, het vechtsysteem is divers en lekker snel en de personages waarmee je aan de slag gaat boeien. Als klap op de vuurpijl is het ook nog eens een game die zeer stijlvol oogt. Het feit dat je die basis hebt met een groot aantal verbeteringen klinkt toch wel erg lekker.

Knokken blijft vermakelijk (Bron: Atlus)

Waarom niet?

Het meest irritante van Persona 5 Royal is dat de extra content enkel via een compleet nieuwe release verschijnt. Dat snap ik op zich wel, omdat de nieuwe content verweven zit in het verhaal, maar voor de trouwe speler zit er nu niks anders op dan de compleet nieuwe game aan te schaffen en daarin veel oude content voor een tweede keer spelen. Op die manier is er dus best wel wat herhaling als je het origineel hebt gespeeld.

Persona 5 Royal verschijnt op 31 maart en is dan exclusief verkrijgbaar voor de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: Persona 5 Royal, top-JRPG nog beter
Sluiten