Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 22 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Topgames van 2020: Resident Evil 3 Remake

De Resident Evil-reeks begon midden jaren negentig en was vooral op de PlayStation een succes. In de jaren die daarop volgden waren ook regelmatig successen en werd met name het eerste deel meerdere malen opnieuw uitgebracht. Liefde voor deel twee en drie was er lang niet, totdat we vorig jaar de remake van Resident Evil 2 kregen. En hoe volg je dat dan op? Met de Resident Evil 3 Remake natuurlijk.

Wat is Resident Evil 3 Remake?

Zoals de naam al doet vermoeden is de Resident Evil 3 Remake een remake van het derde deel van de serie. Daarin maken we kennis met Jill Valentine, die zich tijdens de uitbraak van het T-Virus in Raccoon City bevindt. We kennen haar overigens al van het eerste deel van de serie, waar ze samen met Chris Redfield een speelbaar personage was. Deze keer is zij het enige speelbare personage in de game.

Resident Evil 3 Remake
Genoeg spannende momenten (Bron: Capcom)

De uitdaging is er echter niet minder om in Resident Evil 3 Remake. Ze krijgt een groot aantal lastige zombie-achtige wezens voorgeschoteld die het op haar hebben voorzien. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze ook te maken met een soort super vijand in de vorm van Nemesis. Deze vijand komt tijdens het avontuur een paar keer voorbij en dan moet je alles op alles zetten om hem te verslaan. Deze gevechten waren ten tijde van de oude PlayStation al enorm pittig en zullen er zeker niet makkelijker op zijn geworden.

Nemesis biedt veel uitdaging (Afbeelding: Capcom)

Tijdens het avontuur zal Jill echter ook een aantal andere personages tegenkomen, die net als haar proberen om de nachtmerrie te overleven. Op die manier brengt de Resident Evil 3 Remake ook een mooi verhaal. Daarbovenop wordt de game geleverd met Resident Evil: Resistance. Dat is een online modus, waarin vier survivors het opnemen tegen een zogenaamde mastermind. Die laatste kan in de wereld vallen en vijanden neerzetten die dan door de survivors verslagen moeten worden. Op die manier moet dit een compleet pakket gaan worden.

Waarom wel?

Resident Evil 3 is altijd een beetje het ondergeschoven kindje van de reeks geweest en wat dat betref is het wel echt de hoogste tijd dat de game meer liefde krijgt. Bovendien heeft Resident Evil 2 perfect laten zien wat voor meerwaarde een remake van een oude game als deze heeft. Resident Evil 2 is namelijk zonder twijfel één van de betere games die vorig jaar is uitgegeven.

Even lekker snacken tussendoor (Bron: Capcom)

Waarom niet?

De remakes van de games zijn zeker leuk en hebben een mooie meerwaarde. Maar tegelijkertijd lijkt het ook wel zo te zijn dat deze remakes in de weg staan van een nieuw deel. Dat terwijl Resident Evil 7 ons met een einde achterliet dat er voor zorgt dat er makkelijk een vervolg op gemaakt kan worden. Wat dat betreft hoop ik dat er ook gewerkt wordt aan Resident Evil 8.

Resident Evil 3 Remake verschijnt op 3 april en is dan beschikbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: Resident Evil 3 Remake
Sluiten