Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 26 januari 2020

Topgames van 2020: The Last of Us Part II

De PlayStation 4 kent dit jaar zijn laatste grote jaar. Dit najaar verschijnt de PlayStation 5 en lijkt de toekomst daar te gaan liggen. Maar voordat het zover is, krijgen we nog een aantal grote games. The Last of Us Part II staat daarbij enorm hoog op ons verlanglijstje.

Wat is The Last of Us Part II?

The Last of Us Part II is zoals de naam al doet vermoeden het vervolg op The Last of Us. Die laatste kwam overigens in het laatste jaar van de PlayStation 3 en werd later nog geport naar de PlayStation 4. Daar geldt de game vandaag de dag nog altijd als één van de beste games die je kunt kopen. De game neemt ons andermaal mee naar een alternatieve wereld, waarin een gevaarlijk virus om zich heen heeft gegrepen en mensen in een soort gemuteerde zombies verandert. De game speelt zich vijf jaar na het origineel af en je gaat deze keer meer aan de slag met Ellie.

Ellie is een stuk ouder (Afbeelding: Sony)

Ellie is inmiddels 19 jaar oud. En wanneer je dacht dat ze na het einde van het eerste deel een relatief gelukkig leven kon leiden, dan heb je het mis. Ze krijgt in dit vervolg te maken met een cult die het op haar en haar vrienden heeft gemunt. Dat zit er voor Ellie niks anders op dan terug te vechten. Net als bij het eerste deel maak je in The Last of Us Part II daarbij voor een groot gedeelte gebruik van stealth. Je wilt immers de vijanden die zijn geïnfecteerd niet wijzer maken dat dat ze al zijn. Wanneer je echter te maken krijgt met mensen, dan is het soms handiger om gebruik te maken van klassieke wapens en ze van een afstand neer te schieten.

Hoewel Ellie de hoofdrol lijkt te spelen, is er ook nog een rol weggelegd voor Joel. In de video’s die we tot nu toe gezien hebben, is hij slechts heel even opgedoken. Op die manier weten we dus dat hij nog altijd leeft en een rol speelt in de game. Maar hoe groot die gaat zijn, dat is nog even te zien. De ontwikkelaar is goed bezig met ons lekker te maken, maar wil nog niet het achterste van de tong laten zien. Op die manier krijg je straks een mooi avontuur voorgeschoteld zonder al te veel spoilers.

The Last of Us Part II
Het gevaar is overal (Bron: PlayStation)

Waarom wel?

Tja, het is een vervolg op één van de beste games ooit van één van de beste ontwikkelaars van dit moment. Kijk maar eens terug op de games die Naughty Dog ons heeft gebracht. Daar zit niet veel troep tussen. Crash Bandicoot. Jak & Daxter, Uncharted en dus The Last of Us. Met die kennis is de kans klein dat dit vervolg tegen gaat vallen. Daarnaast heeft men maar liefst zes jaar de tijd gehad om de game te ontwikkelen, dus is er ook genoeg tijd en ruimte op dat gebied besteed. Het kan gewoon niet anders dan dit een topgame wordt.

Waarom niet?

Serieus, geen idee. Wellicht dat het verhaal saai is, de gameplay een herhaling van zetten gaat zijn of het vol zit met bugs. Maar die kans is klein.

The Last of Us 2
Dat ziet er toch goed uit? (Afbeelding: PlayStation)

The Last of Us Part II staat gepland voor 29 mei en komt dan exclusief uit op de PlayStation 4. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: The Last of Us Part II
Sluiten