Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

Topgames van 2020: waarom Nioh 2 een pittig vervolg wordt

In 2017 maakten we kennis met Nioh. Een game die in zijn ontwikkelingsproces leek op een goedkoop aftreksel van de Dark Souls-reeks, maar uiteindelijk genoeg eigen karakter had. Sterker nog, het was één van de betere games die dat jaar werd uitgegeven. Met 2,5 miljoen verkochte exemplaren was het ook commercieel gezien een behoorlijk succes. Dit jaar krijgen we met Nioh 2 een vervolg.

Wat is Nioh 2?

Nioh 2 speelt zich qua verhaal af voor de gebeurtenissen van het origineel. Op die manier kun je de game dus makkelijk spelen zonder kennis te hoeven hebben van het verhaal. De game neemt je mee naar het oude Japan, waar jij jouw eigen held kan aanmaken. Deze is voor een deel bezeten door een zogenaamde Yokai, een soort geest. Met die geest in jou heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van verschillende speciale aanvallen.

Nioh 2
Mooie lichteffecten (Afbeelding: PlayStation)

En dat is ook hard nodig, want in de wereld van Nioh 2 krijg je te maken met vele andere demonen en duistere wezens. Net als bij een titel als Dark Souls kan een enkele vijand er al voor zorgen dat je wordt afgemaakt wanneer je niet goed op let. Ik heb de game destijds op de Tokyo Game Show gespeeld en moet eerlijk toegeven dat ik daarbij echt de grootste moeite had om simpele vijanden af te maken. En dan heb ik het dus nog geen eens gehad over de verschillende eindbazen die in de game zitten en je waarschijnlijk tot het uiterste drijven.

Maar dat is eigenlijk wel wat je wilt wanneer je een liefhebber bent van de verschillende Souls-games. Nioh 2 is een game die pittig is, terwijl het tegelijkertijd genoeg eigen identiteit heeft om te bestaan naast de andere games met een hoge moeilijkheidsgraad. Daarbij helpt het ook dat de game er op visueel gebied erg tof uit ziet. De omgevingen die ik ben tegengekomen zijn donker, maar tegelijkertijd wel erg sfeervol. Ook vielen de animaties mij destijds in positieve zin op. Wat dat betreft heeft de game de potentie om net als het origineel hoge ogen te gooien.

Waarom wel?

Nioh 2 bouwt voor op het sterke fundament dat met het eerste deel is neergelegd. Het is wellicht qua originaliteit niet zo verrassend als het origineel, maar wanneer de basis goed is, dan heb je niet veel reden tot klagen. Dit jaar staan er niet heel veel games in dit genre gepland, dus wat dat betreft heb je aan deze titel een goede.

Veel actie (Bron: PlayStation)

Waarom niet?

We hebben eigenlijk niet heel erg veel gezien van de game. Ja, hij was speelbaar op de Tokyo Game Show 2019, maar buiten dat is er niet heel erg veel promotie voor gedaan. En dat terwijl de game binnenkort al moet verschijnen. Nu kun je zeggen dat een verrassingseffect goed kan zijn voor de game. We verwachtten immers ook niet heel veel van het origineel. Maar het gebrek aan veel bombarie kan ook betekenen dat de game minder goed is dan dat we hopen.

Nioh 2 staat gepland voor 13 maart en is dan beschikbaar voor de PlayStation 4. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: waarom Nioh 2 een pittig vervolg wordt
Sluiten