Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 jan 2020

Topgames van 2020: Warcraft 3 Reforged

De pc kent vandaag de dag vele soorten games om mee los te gaan. Je hebt daarbij een mix tussen typische pc-genres en games die ook op de spelcomputer beschikbaar zijn. Wanneer ik denk aan een typische pc-titel, dan denk ik al snel aan een Real Time Strategie-game, zoals Command & Conquer, Starcraft en Total War. Er is echter nog een serie die lang heel groot was: de Warcraft-reeks. Tegenwoordig denk je dan aan World of Warcraft, maar voor dat succes was er dus een uitstekende RTS-reeks. Met Warcraft 3 Reforged keert die tijd terug.

Wat is Warcraft 3 Reforged?

Warcraft 3 Reforged is een remaster van het originele Warcraft 3, inclusief de uitbreiding Frozen Throne. De game kwam oorspronkelijk uit in 2002 en kreeg een jaar daarna dus de uitbreiding. Vervolgens werden alle pijlen gericht op World of Warcraft en werd er met de originele strategiegames niks meer gedaan. En dat is toch wel zonde. Zeker wanneer je ziet dat Starcraft II veel plezier gaf, had het tof geweest als er een los vervolg zou komen op de game.

Warcraft 3 Reforged
Lekker je rijk opbouwen (Bron: Blizzard)

Goed, dat zal met het succes van World of Warcraft niet snel gebeuren en dus krijg je deze remaster. Deze is enerzijds super interessant voor hen die de originele Warcraft-games nooit hebben gespeeld, maar anderzijds ook voor de oude rotten. Net als bij de onlangs uitgebrachte remaster van Age of Empires 2 kunnen oude tijden herleven. De remaster van Warcraft 3 Reforged is uiteraard voorzien van verbeterde graphics. Zowel de actie op het slagveld als de cinematische video’s komen zodoende beter uit de verf.

De game biedt verder ook genoeg content. Er zijn maar liefst 62 missies, waarbij je aan de slag gaat met vier verschillende rassen, helden en badguys. Daarbovenop heb je natuurlijk nog de mogelijkheid om verschillende losse potje te spelen, waardoor het totaal van Warcraft 3 Reforged echt heel erg groot is. De ontwikkelaar stelt dat de singleplayer-ervaring goed moet zijn voor meer dan veertig uur gameplay en dat je daarbij ook nog eens meer dan vier uur aan videocontent voorgeschoteld krijgt.

Waarom wel?

Warcraft III is één van de klassiekers in de wereld van games. Een remaster daarvan verdient een groot publiek. Bovendien lijkt het erop dat de ontwikkelaar echt zijn best heeft gedaan om er iets van te maken dat in 2020 als voorwaardige game kan worden uitgebracht. Op die manier heb je wellicht een oude game, maar voelt het niet als een oude titel. Daarnaast zagen we vorig jaar met de release van World of Warcraft Classic dat een klassieke ervaring zeker niet verkeerd is.

Warcraft 3 Reforged
Bekende helden en schurken (Bron: Blizzard)

Waarom niet?

Wellicht dat je vandaag de dag niet meer het geduld hebt om een RTS te spelen. Of dat je zo’n 16 jaar geleden de game al zo grijs hebt gespeeld, dat je het nooit meer wilt spelen. Maar eerlijk gezegd is dat eigenlijk een geval van zoeken naar excuses, want ik kan me niet voorstellen dat dit straks niet goed is voor vele uren RTS-plezier.

Warcraft 3 Reforged verschijnt op 28 januari en is dan exclusief speelbaar op de pc. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Topgames van 2020: Warcraft 3 Reforged
Sluiten