Jelle van Es
Jelle van Es Games 18 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost een topteam in FIFA 21 en hoeveel tijd daarvoor nodig is

FIFA 21 Ultimate Team is nog altijd één van de meest populaire modi in de game. Maar het vergaren van een topteam, een team die bestaat uit de beste beschikbare spelers, is nogal lastig. Wat dat betreft was EA Gate een klap in het gezicht van de community.

Met die rel kwam naar voren dat werknemers van Electronic Arts voor geld gamers de mogelijkheid gaven om bepaalde topspelers in hun team te plaatsen. Daar wordt nu nog onderzoek naar gedaan. Maar nu is er een gamer die min of meer heeft uitgerekend hoeveel het kost om in FIFA 21 Ultimate Team echt een topteam te krijgen.

Een topteam in FIFA 21 Ultimate Team is zo goed als onmogelijk

Een perfect team scoren in FIFA 21 Ultimate Team is eigenlijk niet mogelijk door gewoon de game te spelen. In de onderstaande tweet zie je hoe ScudzTV zijn ideale team voor zich ziet. Om dit voor elkaar te krijgen, zou je zo’n 100 miljoen coins nodig hebben. Om dat te krijgen door gewoon de game te spelen, dan zou je 66.666 potjes moeten spelen met een winst van 1500 coins per potje. Dat zou neerkomen op 22.000 uur spelen, wat weer 916 dagen aan gametijd is. Dat betekent dat als je vandaag begint, je pas ergens in 2025 de benodigde coins hebt. Dit omdat je ook nog tussendoor moet slapen.

Ben je slim met de transfermarkt, waarbij je spelers goedkoop weet te scoren en vervolgens met winst door verkoopt, dan kom je er alsnog niet. Als je per transactie 10.000 coins winst zou maken, wat al pittig is, dan moet je maar liefst 10.000 spelers op deze manier verkopen. Mocht dat je elke tien minuten lukken, dan heb je alsnog 1650 uur nodig. Dat zijn 69 volledige dagen, wat neerkomt op zo’n vier maanden aan hersenloos traden.

Geld uitgeven de kortste weg

Wat dat betreft stuurt EA je naar de mogelijkheid om geld uit te geven. Maar ook dat is een pittige opgave. In FIFA 21 kun je FIFA Points aanschaffen en daarmee pakjes te kopen. Als je geluk hebt, scoor je de juiste speler uit zo’n pakje, maar die kans is bizar klein. Wat dat betreft zit er niks anders op dan de kaarten die je scoort met je FIFA Points te verkopen. Als je dan 100.000 coins winst maakt op 12.000 FIFA Points (wat je 99,99 euro kost), dan moet je in totaal dus 1.000 keer die 12k FIFA Points kopen. Dat komt weer neer op 99.990 euro om dit team te kopen. Daar kun je heel wat mooie dingen van kopen.

EA-werknemer zou FIFA 21 Ultimate Team-kaarten verkopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!