Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 okt 2017

Total War Warhammer 2 review: pc-gaming op zijn best

Het RTS-genre is het genre dat nog altijd het beste werkt op de pc. De combinatie tussen een fijn toetsenbord en muis geeft je tijdens de epische gevechten alle controle die je nodig hebt. De Total War-reeks is daarbij één van de beste die je in huis kunt halen. En dat geldt ook zeker voor Total War Warhammer 2.

Net als zijn voorganger neemt de game je mee naar het Warhammer-universum. In dit tweede deel staan een aantal nieuwe facties, waarover zometeen meer, centraal, die hun eigen strijd met elkaar voeren om zo de macht naar zich toe te trekken en de wereld van het kwaad te beschermen. Het is een titel waar je je uren in kunt verliezen en dat hebben we dan ook met plezier gedaan. Er zijn veel redenen om te gamen op een pc en dit is absoluut één van die redenen. Het is een absolute toptitel.

Vier verschillende facties om mee los te gaan

We beginnen met het aanbod aan facties en het verschil waarin zij spelen. Er zijn er zoals gezegd vier aanwezig. De meest speelbare factie is de High Elves, die een traditionele manier van spelen hebben. Het is het ras dat het dichtst tegen de mensachtigen aan zit, ondanks dat ze gebruik maken van meer magie en fantasiebeesten. Dicht aan deze factie gelieerd is de Dark Elves. Spelen ongeveer hetzelfde, maar maken meer gebruik van elite eenheden. Interessanter wordt het als je met de Lizardmen, waarbij gevechten met hen er voor kunnen zorgen dat je als complete eenheid vecht, maar ook het risico loopt dat jouw manschappen een eigen willetje krijgen. En tot slot heb je nog de piraten-achtige factie Skaven, die vooral plunderend tekeer gaan.

Total War Warhammer 2

Een grote map met veel mogelijkheden

Dit alles speelt zich af op een reusachtige campaign-map, waarbij vijanden van alle kanten jou kunnen gaan aanvallen. Zeker met de vele zeeën en het risico van Skaven die op elk moment kunnen aanvallen doe je er verstandig aan om deel van je leger in je thuisbasis te houden in plaats van vol de aanval te kiezen. En via diezelfde zee kun je naar andere gebieden afreizen en kom je weer in aanraking met nieuwe uitdagingen. Je bent echt een groot aantal uur kwijt wanneer je alles onder je controle wilt hebben.

Gevechten zelf zijn tactische hoogtepunten

Uiteraard is er ook veel ruimte voor de tactische gevechten zelf. Zoals je van een Total War-game mag verwachten gebeurt dit in intens grote gebieden. Soms in weilanden, andere keren bij een belegering van een stad. Door de grote diversiteit in de verschillende legereenheden voelt elke veldslag weer nieuw aan en moet je diverse tactieken gebruiken om als winnaar uit de strijd te komen. Daarbij spelen jouw hero-units ook een belangrijke rol. Zij kunnen in het heetst van de strijd bepaalde acties uitvoeren die de strijd kan doen kantelen.

Total War Warhammer 2 biedt diepgang om je vingers bij af te likken

Gaan we vervolgens weer terug naar de campaign map, dan zien we dat daar ook heel erg veel te ontdekken valt. In je steden moet je per beurt besluiten wat je met je zuur verdiende goudstukken doet. Gebruik je het om nieuwe basissen te bouwen, zodat je sterkere units kunt opleiden? Of zet je het juist in om jouw bestaande infrastructuur te verbeteren, zodat je per beurt meer goud in je schatkist zit vloeien. En wat doe je met je Hero’s? Zet je experiencepunten in om ze in de strijd beter te maken of om hun invloed te vergroten wanneer zij steden bewaken, zodat de bevolking sneller tevreden is. En dan hebben we het nog niet gehad over de diplomatieke betrekkingen met andere facties en de gevolgen wanneer je vanuit het niets de oorlog verklaard. Continu ben je aan het nadenken en aan het bepalen wat je nieuwe zetten zijn.

Ziet er heerlijk uit

Tot slot willen we nog benadrukken dat Total War Warhammer 2 een titel is die het maximale uit je pc haalt. Zowel de campaign map als de strategische gevechten zijn een lust voor het oog, met opvallend veel detail en variatie. Met name de grote gevechten waarbij je vesting belegerd is er één die de absolute meerwaarde van een sterke gaming pc laat zien.

Total War Warhammer 2 is nu beschikbaar voor de pc. Wil je meer gamingcontent? Check dan zeker onze speciale Gaming-hub! Of check onze review van Forza Motorsport 7.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Total War Warhammer 2 review: pc-gaming op zijn best
Sluiten