Daniel Koster
Daniel Koster Apple 26 nov 2016

Probeer de Touch Bar van Apple uit zónder de nieuwe MacBook te kopen

Als jij niet weet wat de Touch Bar is, dan is er iets goed fout gegaan. Je weet wel, de aanraakgevoelige LED-balk boven het toetsenbord. Maar hoe werkt die nou? Touché laat het je ervaren.

De nieuwe MacBook Pro

Proberen proberen, dan kopen!

Het lijkt ons best handig, die Touch Bar. Dat je bijvoorbeeld naar Spotify luistert en dan gemakkelijk en snel het volgende nummer kunt opzetten. Maar werkt de Touch Bar wel zo fijn in het echt? Dat is de vraag en een dure om te beantwoorden. Want voorheen was de enige manier om dit uit te proberen de nieuwe MacBook Pro op de kop tikken. Dag duizenden euro’s.

De redder in nood

Maar Touché is de reddende engel. Na installatie van de app brengt-ie de Touch Bar naar je beeldscherm. Zo kun je dus zien welke programma’s ermee werken en hoe dat in zijn werk gaat. Kom je er vervolgens achter dat je dit geen toegevoegde waarde vindt hebben? Dan koop je toch de Pro zónder Touch Bar. Kaching, geld bespaard.

Een screenshot van Touché

Geen Touch Bar, wat dan wel?

Je kunt Touché hier gratis downloaden op je Mac. Je dient dan wel macOS 10.12.1 op je Mac te hebben staan. Via een sneltoets kun je de Touch Bar dan op je scherm laten verschijnen en uitproberen wat je ermee kunt. Niets voor jou? Dan kun je met je trackpad en deze gebaren al een heel end komen.

Reageer op artikel:
Probeer de Touch Bar van Apple uit zónder de nieuwe MacBook te kopen
Sluiten