Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gadgets 30 mrt 2020

Apple mogelijk bezig met testen van Touch ID voor Apple Watch

Apple is mogelijk bezig met het testen van Touch ID voor de Apple Watch. Dat is het nieuws dat YouTube-kanaal iUpdate in samenwerking met The Verifier naar buiten brengt.

Dat Apple de wens heeft om dit misschien te doen is al even bekend. In 2018 werd namelijk een patent ontdekt waarin Touch ID werd verwerkt in de digital crown. Maar zowel iUpdate als The Verifier melden nu dat het bedrijf uit Cupertino er ook daadwerkelijk mee aan de haal gaat. Al komt hij mogelijk later dan je denkt.

Apple Watch voorzien van Touch ID?

De twee bronnen lijken er zeker van te zijn dat Touch ID wordt toegepast op de Apple Watch. Alleen mensen die verwachten dat we dit al bij de Series 6 te zien krijgen, komen waarschijnlijk thuis van een koude kermis. De kans lijkt namelijk erg klein te zijn. Zo spreekt iUpdate bijvoorbeeld de verwachting uit dat we de functionaliteit pas in de Series 7 of Series 8 te zien krijgen. Het zou dus ongeveer nog anderhalf tot twee jaar kunnen duren tot we het ook echt te zien krijgen.

Maar buiten het feit dat er dus verwacht wordt dat de functionaliteit verschijnt, is het nog niet helemaal duidelijk in welke vorm het gebeurt.

Digital crown of in-screen?

Er zijn namelijk twee mogelijkheden om Touch ID toe te passen op de Apple Watch. Zoals het patent in 2018 al heeft laten zien, kan de functionaliteit verwerkt worden in de digital crown. Je moet je vinger dus op de draaiknop leggen, waarmee je de Apple Watch zou kunnen ontgrendelen. Maar er is nog een andere manier waarop het zou kunnen.

We hebben gezien dat het ook mogelijk is om een vingerafdrukscanner in het scherm te verwerken. Iets dat in 2019 vooral op Android-smartphones werd toegepast. Dit zou ook kunnen werken voor de Apple Watch. Hiervoor zou Apple dus een Touch ID sensor in het scherm kunnen verwerken, waardoor jij als gebruiker je vinger alleen nog maar op dat scherm hoeft te leggen.

Op dit moment leunt Apple nog op een pincode, die je slechts één keer in moet voeren. Met de komst van een Touch ID scanner zou het, wat dat betreft, de veiligheid van de Apple Watch iets omhoog kunnen krikken.

Wat denken jullie? Zal Touch ID op de Apple Watch een aanwinst zijn? En zo ja, in welke vorm zou jij dit het liefste zien (digital crown of in-screen)? Laat het ons weten in de reacties!

Reageer op artikel:
Apple mogelijk bezig met testen van Touch ID voor Apple Watch
Sluiten