Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Tech 6 aug 2019

Touch ID keert in 2021 terug op je iPhone, maar op de minst vernieuwende wijze

Met de komst van de iPhone X nam Apple afscheid van de fysieke homeknop. Een ingrijpende verandering, want de homebutton was inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan alleen een fysieke knop. Hieronder ging namelijk ook de vingerafdrukscanner schuil. Deze zogenaamde Touch ID verdween dus in 2017 van de iPhone en maakte plaats voor Face ID. Voor iedereen die niet blij was met deze switch is er nu goed nieuws. Volgens een betrouwbare bron gaat Touch ID namelijk een comeback maken in 2021.

Dit gerucht is afkomstig van Ming-Chi Kuo. Volgens hem gaat Apple in 2021 weer terug naar Touch ID. Betekent dit dan ook de terugkeer van een fysieke knop? Nee, want de vingerafdrukscanner zal onder het scherm komen. Dit is nieuw voor Apple, maar alles behalve revolutionair. Veel Android smartphones maken al geruime tijd gebruik van deze techniek.

De terugkeer van Touch ID is alles behalve vernieuwend

Volgen Ming-Chi Kuo gaat Apple voor hun scanners gebruik maken van een techniek van Qualcomm. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrasoon geluid om je vinger te scannen. Er zijn ook andere methodes om de vingerafdrukscanner onder het scherm te plaatsen, maar deze techniek heeft een aantal voordelen. De belangrijkste is dat je een groter gedeelte van het scherm kunt gebruiken om je vinger te scannen.

Toch is het niet de vernieuwing die je verwacht bij een merk als Apple. Mocht het gerucht kloppen, dan komt Apple dus in 2021 met een techniek die de concurrentie nu al gebruikt. Nu is de kans groot de Apple met een scanner komt die sneller en veiliger is, maar echt heel vernieuwend kunnen we deze ontwikkeling niet noemen.

Apple blijft trouw aan Face ID

De terugkeer van Touch ID is niet ter vervanging van Face ID. Ook de gezichtsscanner zal gewoon aanwezig blijven in het toestel. Zo kun je in de toekomst dus zelf kiezen op welke manier jij je telefoon wil ontgrendelen. Iets wat we tegenwoordig ook al zien bij verschillende Android-toestellen.

Alles over de Apple iPhone 11

Voordat het zover is, krijgen we eerst nog de iPhone 11. Dat deze dit jaar gaat verschijnen, mag inmiddels duidelijk zijn, maar wat kunnen we verwachten? Alles wat we nu al weten, vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

One More Thing

Reageer op artikel:
Touch ID keert in 2021 terug op je iPhone, maar op de minst vernieuwende wijze
Sluiten