‘Touch ID onder het scherm komt pas in de 2020-iPhone’

De iPhone 11 wordt naar alle waarschijnlijkheid volgende week onthuld. We weten al het één en ander van de nieuwe telefoon van Apple. In de geruchtenstroom wordt echter niet veel gezegd over een Touch ID-functie onder het scherm. Iets dat wel is te vinden bij smartphones van andere bedrijven. Volgens Bloomberg wordt daar wel aan gewerkt, maar komt dat pas in de iPhone van 2020.

Geen onder het scherm Touch ID in de iPhone 11

Tegelijkertijd stelt men dat de feature ook kan doorschuiven naar de iPhone van 2021. Met de komst van de Touch ID onder het scherm zou je als gebruiker de mogelijkheid hebben om de iPhone te unlocken via je vingers of via Face ID. Het is dus geen vervanging, maar meer een toevoeging. Handig wanneer je ‘s ochtends wakker wordt en Face ID niet werkt wanneer je kamer nog helemaal donker is en je toch al je appjes wilt lezen. Ook zou dit in Japan een uitkomst bieden, waar veel mensen rond de hooikoorts en griep-periode met een gezichtsmasker op lopen. Dan werkt Face ID niet helemaal hoe het zou moeten.

Touch ID
Touch ID (Bron: Want)

Het verslag van Bloomberg stelt verder dat Apple op dit moment al een prototype heeft die dit mogelijk zou maken, maar dat er nog meer werk nodig is om het echt goed te maken. De release van de iPhone 11, die later deze maand wordt verwacht, zou dus te vroeg komen voor de nieuwe combinatietechniek.

Er wordt overigens in 2020 wel een goedkopere iPhone, die als een soort van iPhone SE op de markt wordt gebracht. Deze zou qua design veel weg hebben van de iPhone 8 en zou gebruik maken van een Touch ID homeknop, zoals we dat van de oudere modellen gewend zijn. De Touch ID onder het scherm zou iets zijn voor de duurde modellen binnen de iPhone-familie. Wil je meer lezen over alles dat we over de iPhone 11 hebben geschreven? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘Touch ID onder het scherm komt pas in de 2020-iPhone’
Sluiten