Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 26 nov 2018

Wordt dit de touchscreen rekenmachine van de toekomst?

Als je het woord grafische rekenmachine hoort, krijg je waarschijnlijk alweer hoofdpijn bij de gedachte aan die vreselijke examens in de gymzaal. Gelukkig is die tijd nu voorbij, maar die rekenmachine (die je toch wel uit de brand heeft geholpen) lijkt vast te zitten in het verleden. Het ding blijft maar dat kleine LCD-scherm houden met een interface waar je zelf een studie voor nodig hebt. Designer Gavin Rea wil daar nu eens eindelijk korte metten mee maken en heeft de TOUCHCAL bedacht om de rekenmachine te transporteren naar de moderne tijd.

Rekenmachine met touchscreen

Hoewel de welbekende Texas Instruments TI-84 wel een paar kleine upgrades heeft gekregen, blijft het in principe telkens hetzelfde apparaat. Er lijkt niks echt vernieuwends gaande te zijn en het ding ziet er ook redelijk lomp uit. De TOUCHCAL komt aan de andere kant met een strak design en is, zoals je waarschijnlijk al vermoedt, uitgerust met een touchscreen.

TOUCHCAL rekenmachine touchscreen

Vergelijking ontwikkeling smartphone

Als je de vernieuwde rekenmachine ziet, zou je eigenlijk bijna denken dat het een smartphone is. Het apparaat is een stuk dunner geworden en komt met een randloos design, waar Samsung en Apple jaloers op zouden zijn. Rhea vergelijkt de stap vooruit ook met de ontwikkeling van de smartphone en het lange proces van de klaptelefoon naar de toestellen van vandaag de dag.

TOUCHCAL rekenmachine touchscreen

Intuïtief userinterface

De TOUCHCAL komt met dezelfde functionaliteit als de TI-84, maar het userinterface is een stuk stijlvoller en intuïtiever geworden. Het display is daarbij een stuk groter geworden en neemt nu zo’n beetje de helft van het apparaat in beslag, terwijl er aan de onderkant nog steed mechanische toetsen zitten. Het ding komt verder met een handige case, die meteen ook dienst doet als standaard.

TOUCHCAL rekenmachine touchscreen

Voorlopig nog concept

Het klinkt als iets dat je in je bezit moet hebben, hoewel je je waarschijnlijk afvraagt wat je dan allemaal wel niet te berekenen hebt. In ieder geval zou het wel een stap vooruit kunnen zijn voor scholieren en mensen die dagelijks te maken hebben met een “ouderwetse” grafische rekenmachine. Helaas blijft het om het moment nog bij een idee in het portfolio van een designer. Hopelijk let Texas Instruments op en mogen we binnenkort ook de rekenmachine verwelkomen in de moderne tijd.

TOUCHCAL rekenmachine touchscreen

Als Texas Instruments hun rekenmachines echt naar de moderne tijd willen brengen, kunnen ze meteen ook voor een opvouwbare rekenmachine gaan. Samsung liet onlangs nog zijn nieuwe Infinity Flex display zien en al gauw schitterde de bijbehorende opvouwbare Galaxy F al in een conceptvideo.

 

Behance

Reageer op artikel:
Wordt dit de touchscreen rekenmachine van de toekomst?
Sluiten