Ilona Braam
Ilona Braam Tech 15 jan 2019

Met dit apparaatje wordt je tv in één klap een gigantisch touchscreen

Smartphones worden al een tijdje steeds groter en als je echt wat meer display ruimte wilt, kun je natuurlijk ook voor een tablet gaan. Soms wil je echter nog groter gaan en kom je dan doorgaans uit op redelijk dure opties. Zo heb je bijvoorbeeld de Surface Hub van Microsoft, die je helaas duizenden euro’s kost. Gelukkig zijn er altijd bedrijven die op zoek zijn naar goedkopere oplossingen en als je nou echt een groot touchscreen nodig hebt, is de Touchjet WAVE je beste vriend.

Virtueel touchscreen in een handomdraai

Je installeert de Touchjet WAVE bovenop je televisie of ander beeldscherm als een soort Wii Sensor Bar en sluit hem aan via HDMI. En na wat  gekoekeloer in de bijbehorende app is het apparaatje er klaar voor en is je tv omgetoverd tot een groot virtueel touchscreen. Door middel van infrarood technologie worden vervolgens de bewegingen van je vinger gevolgd over het scherm en de ingebouwde Light Processing Unit vertaalt deze gebaren naar input, die het systeem kan begrijpen.

Touchjet WAVE touchscreen

Android en wifi

Dat systeem is overigens Android en met het apparaatje heeft je tv meteen ook wifi, als hij dat nog niet had. Verschillende apps zijn ook al vooraf geïnstalleerd, zoals Google Chrome, zodat je meteen ook aan de slag kunt met je wifi verbinding. Net zoals met de Chromecast, kun je ook makkelijk media bestanden van je smartphone tevoorschijn toveren op je tv en kun je je toestel gebruiken als een soort afstandsbediening.

Touchjet WAVE

Twee verschillende modellen

De Touchjet WAVE begon ooit als een Indiegogo project, maar is inmiddels gelukkig echt op de markt verschenen. Je kunt hem onder andere bestellen via Amazon voor omgerekend 261 euro. Ook is er een iets duurdere versie, waarmee je met een stylus aan de slag kunt in plaats van je vingers. Via Amazon moet je overigens wel rekenen op zo’n 70 euro aan verzendkosten, maar uiteindelijk is het totaalbedrag alsnog een stuk lager dan andere grote touchscreen oplossingen.

Iets anders dat je kunt inzetten als je een groot oppervlakte wilt gebruiken als touchscreen is de BIRD. Deze maakt zelfs van je muur een touchscreen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met dit apparaatje wordt je tv in één klap een gigantisch touchscreen
Sluiten