Ilona Braam
Ilona Braam Smart Home 19 jul 2017
Leestijd: 2 minuten

Met deze wifi oven hoef je nooit meer zelf te koken

Omdat de meeste mensen tegenwoordig zo druk zijn is het vaak moeilijk om nog tijd te vinden een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Precies voor die mensen heeft het team van Tovala een concept ontwikkelt, dat je alle werk uit handen neemt. Het enige wat je nog hoeft te doen is een recept uitkiezen en de Tovala wifi oven doet de rest.

Scan je maaltijd en de Tovala wifi oven neemt het van je over

Maar om iets te koken heb je toch ook ingrediënten nodig? Uiteraard, maar ook hier is aan gedacht. In de Tovala keukens worden de ingrediënten dusdanig voorbereid, dat ze daarna alleen nog 20 minuten of korter in de oven hoeven te gaan. Om de oven te vertellen wat voor soort recept het is, zijn de maaltijden voorzien van een barcode. Nadat je deze hebt gescand stop je de ingrediënten in de oven, waar ze verschillende stappen doorlopen. Het wifi oventje kan namelijk stomen, bakken en braden en houdt zelf de tijd en temperatuur van elke stap in de gaten.

Tovala wifi oven

Maak ook je eigen recepten met de app

Uiteraard komt het systeem met een app, waardoor de bediening van de oven simpel blijft. In de app kun je precies het bereidingsproces bijhouden en hoef je niet bezorgd in de keuken te blijven. Je bent overigens ook helemaal niet gebonden aan de recepten die Tovala voor je heeft bedacht. Met de app is het namelijk ook mogelijk om je eigen recepten in te voeren. Hierbij kies je de methode van bereiden, de temperatuur en de tijd van elke stap in je recept. Vervolgens stop je je eigen voorbereide ingrediënten in de oven en hij volgt braaf de stappen op. Natuurlijk kun je  het apparaat ook gewoon gebruiken om je pizza op te warmen.

Tovala wifi oven

Voor één of twee personen

De Tovala wifi oven is te koop voor 399 dollar en als je daar ook maaltijden bij wilt, heb je de keuze uit een- en tweepersoons maaltijden. Deze krijg je dan drie keer per week thuisbezorgd voor respectievelijk 36 dollar en 72 dollar. Helaas is de service op het moment nog niet beschikbaar in Nederland. Het bedrijf heeft wel plannen om het concept in de toekomst ook naar andere landen te brengen, maar wanneer dat zal gebeuren weten ze zelf ook nog niet.

Tovala maaltijden

Voordat je je eigen recepten in de app kunt toevoegen, moet je ze natuurlijk wel eerst bedenken. Daar helpt dit Receptloos kookboek van Marlies je perfect bij. Het boek is receptloos, omdat het je leert om zelf smaken te leren combineren en een foolproof stappenplan op te stellen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze wifi oven hoef je nooit meer zelf te koken
Sluiten