Daniel Koster
Daniel Koster 23 okt 2015

Tover je smartphone om tot 3D-scanner met de Eora 3D

Heb je ooit wel eens een object in 3D geprobeerd te scannen? Er is dan namelijk één ding waar je over bent gestruikeld, en dat is het kostenplaatje. Stel namelijk dat je een 3D-scanner wilt aanschaffen, dan ben je zo tienduizenden euro’s lichter. En er zijn maar weinig mensen die zich dit kunnen veroorloven. Vandaar deze de goedkope(re) Eora 3D-scanner voor je smartphone zo’n verademing is.

Een 3D-scanner van je smartphone maken

De ontwikkelaars van de Eora 3D liepen tegen het bovenstaande probleem op. Zij wilden apparatuur aanschaffen zodat ze in 3D konden scannen maar de apparatuur bleek flink aan de prijs. Dus dachten ze terecht, dat kunnen wij goedkoper en op een gebruiksvriendelijke manier. Het enige wat je hoeft te doen is de scanner aan je smartphone vast te zetten en de app via je smartphone te openen. Door middel van een groene laser maakt de scanner vervolgens in drie tot vijf minuten zo’n duizend foto’s waarmee de uiteindelijke 3D-afbeelding tot stand wordt gebracht. Je kunt een oppervlakte van maximaal één vierkante meter van maximaal één meter afstand op deze manier scannen. Als de scan volbracht is kun je op deze manier een object 3D-printen. Wat tof!

Te bestellen met Bluetooth draaischijf

Je hebt minimaal een iPhone 5, Samsung S5, Google Nexus 6, HTC One of Sony Xperia Z4 nodig om met de Eora 3D te kunnen werken. Je kunt de aluminium 3D-scanner hier voor 205 euro bestellen (exclusief 22 euro aan verzendkosten) en voor 55 euro extra krijg je hier ook een Bluetooth draaischijf bij om de perfecte 360-graden shot van je object te maken. Dit is de vroege vogel prijs, in de winkel zal-ie uiteindelijk bijna driehonderd euro gaan kosten. Een must voor diegene die met 3D-printers werkt of wil gaan werken!

Check ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Tover je smartphone om tot 3D-scanner met de Eora 3D
Sluiten