Lisanne Beijen
Lisanne Beijen | LinkedIn Tech 18 aug 2017

Met de komische app van Toyota overtreed je nooit meer onopgemerkt verkeersregels

Geloof het of niet, in de techwereld wordt aardig wat afgelachen. Iedere vrijdagavond hebben we een portie slapstick voor je om het weekend goed mee in te luiden. Deze week: een komische campagne van Toyota.

Drive safe kids!

Volgens Toyota Europe zijn 74 procent van de ouders bezorgder dat hun kind een auto-ongeluk krijgt dan dat de kids drugs gebruiken of betrokken raken bij een andere overtreding. Arme ouders! Te hard rijden of rijden met je smartphone in de hand is natuurlijk ook gevaarlijk. Toyota speelt hier met een nieuwe campagne goed op in.

De nieuwe campagne van Toyota richt zich op ouders en jonge bestuurders. Ondanks dat te hard rijden en je smartphone gebruiken tijdens het rijden volgens ons niet iets is dat alleen door jongeren wordt gedaan, is de boodschapduidelijk: stay safe behind the wheel.

Voor de bezorgde (lees: betuttelende) ouder

Voor de campagne heeft Toyota een app gemaakt genaamd ‘Safe & Sound’. Het is de bedoeling dat de app, die ook echt te downloaden is in de Playstore, moet gedownload worden door zowel het kind als de ouder. De app houdt via Google Maps API bij hoe snel de auto rijdt.

De app doet een aantal dingen; om te beginnen schakelt hij je telefoon in op ‘niet storen’-modus wanneer je sneller gaat dan 15 kilometer per uur. De app is ook gelinkt aan Spotify. Wanneer de bestuurder van de auto de telefoon aanraakt wordt er automatisch een door de ouders ingestelde playlist afgespeeld met bijvoorbeeld gĂȘnante panfluit-muziek of vreselijke 70’s hits. Dit gebeurt ook als de auto sneller rijdt dan is toegestaan.

Een toffe campagne met een goede boodschap. Al blijft het natuurlijk wel de vraag welke tiener er mee instemt om deze app te downloaden..

Denk jij nou; huh, rijden met je smartphone in een houder is sinds kort toch verboden? Lees dan hier meer over de uitspraak van het Openbaar Ministerie over deze zaak.

Reageer op artikel:
Met de komische app van Toyota overtreed je nooit meer onopgemerkt verkeersregels
Sluiten