Rutger Houweling
Rutger Houweling Rides 7 aug 2017

De Toyota Mirai laat zien dat waterstof de toekomst van elektrisch rijden is

Het duurt niet lang meer voordat we meer elektrische auto’s dan benzineauto’s op de weg zien. Er is dan ook een enorme energietransitie gaande. Fossiele brandstoffen raken op en maken plaats voor duurzame en schone energiebronnen. Er is nog een hoop werk aan de winkel, maar over tientallen jaren rijden wij allemaal CO₂-neutraal. Om te ontdekken of wij vandaag al klaar voor deze toekomst zijn testten wij de Toyota Mirai, ‘s werelds eerste volledig elektrische sedan die op waterstof rijdt.

Een schone roadtrip met een waterstofauto

Wij wilden uiteraard wel een representatief aantal kilometers rijden om te boordelen of waterstof nou écht een energiebron met potentie is. Daarom cruiseten wij een paar uur richting Duitsland. Genoeg tijd om te ontdekken wat rijden op waterstof nou exact inhoudt, of het wel veilig is en of de infrastructuur er al op ingesteld is. Check it out:

Op naar een duurzame toekomst!

Om een nieuwe technologie voor duurzame mobiliteit te omarmen moet ook de juiste mindset bij mensen worden ontwikkeld. Overheden moeten het voortouw nemen om de infrastructuur erop in te richten. Grote energiebedrijven zoals Shell moeten (veel) investeren in het opwekken en aanbieden van schone energie, zoals waterstof, autofabrikanten moeten voor een goed(koop) aanbod van auto’s zorgen en natuurlijk moeten wij als consument dit willen kopen.

Het is dan ook goed om te weten dat Shell concrete stappen richting een schone toekomst zet. Vanaf 2020 zal het energiebedrijf een miljard dollar per jaar investeren in de New Energies divisie die zich richt op de ontwikkeling van meer en schonere energie. Bijvoorbeeld door het aanleggen van gigantische windparken in de Noordzee en het faciliteren van waterstof bij bestaande tankstations.

waterstof

Om op het gebied van duurzame mobiliteit door te pakken moeten we samenwerken, want we komen er niet alleen. Wat wordt jouw bijdrage?

In samenwerking met Shell

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De Toyota Mirai laat zien dat waterstof de toekomst van elektrisch rijden is
Sluiten