Mark Hofman
Mark Hofman Home 6 jan 2020
Leestijd: 3 minuten

CES 2020: Toyota bezig met bouwen van slimme stad van de toekomst

Toyota is begonnen aan de bouw van Woven City: de slimme stad van de toekomst. Zo maakt Akio Toyoda vandaag bekend tijdens een presentatie op CES 2020 in Las Vegas.

De slimme stad is bedoeld als een soort levend laboratorium waar onderzoekers en wetenschappers aan de haal gaan met nieuwe innovaties. Zo worden autonomie, robotica, persoonlijke mobiliteit, smart homes en kunstmatige intelligentie toegepast in een realistische leefomgeving.

Woven City is Toyota’s stad van de toekomst

Aan de voet van de berg Fuji in Japan is Toyota bezig met het bouwen van Woven City. De stad, die een kleine 2000 inwoners zal kennen (voornamelijk Toyota medewerkers en hun gezinnen), wordt gebruikt als testlocatie. Toyota zelf noemt de bevolking van de stad een ‘hydrogen-based society”. Het prototype voor de stad wordt gebouwd op een terrein van 175 hectare en moet een volledig verbonden ecosysteem worden op basis van waterstof. Vandaar dat de ‘hydrogen-based society’ dus.

Tijdens de presentatie in Las Vegas liet Akio Toyoda (President van Toyota Motor Corporation) weten dat dit een unieke kans is.

Het brengt Toyota in de gelegenheid om kunstmatige intelligentie in zowel fysiek als virtueel te testen. Dat doet het bedrijf door inwoners, gebouwen en voertuigen allemaal met elkaar in verbinding te brengen en te laten communiceren via data en sensors.

De hele wereld helpt mee

Woven City moet overigens niet alleen een project worden voor Japanse onderzoekers en wetenschappers. Toyota heeft vandaag uitgelegd dat mensen van over de hele wereld welkom zijn om een betere manier van leven te ontwikkelen. Het is een project die er dus voor moet zorgen dat de industrie flinke stappen kan maken op het gebied van AI.

Toyota gaat voor duurzaam

Het idee is dat Woven City wordt onderverdeeld in drie verschillende type straten. Zo is er een gebied voor alleen snellere voertuigen te vinden in de stad, maar ook eentje voor voetgangers alleen. Daarbij komt er ook een mix tussen voertuigen met een lage snelheid, persoonlijke mobiliteit en voetgangers. Op deze manier kunnen alle aspecten van een stad dus getest worden.

En dat moet anno 2020 uiteraard ook zeker gepaard gaan met duurzaamheid. En dat is precies wat Toyota lijkt te willen. De gebouwen worden hoofdzakelijk van duurzaam hout gemaakt, de daken van fotovoltaïsche panelen die zonne-energie opwekken en Woven City moet volledig opgaan in zijn natuurlijke omgeving.

Toyota Woven City CES 2020
Waar de stad om moet draaien (Afbeelding: Toyota)

Vanaf 2021 van start

Naast bovengenoemde ontwikkelingen zal Woven City ook voorzien moeten worden van een centraal park en een aantal wijkparken. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat er veel voorbereiding nodig is, om de stad ook daadwerkelijk te bouwen. De start staat gepland voor 2021.

Klopt je hart sneller van tech, dan is dit dé week van het jaar. CES 2020 is in volle gang in Las Vegas en wij zijn erbij. Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Check dan zeker ons overzicht!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
CES 2020: Toyota bezig met bouwen van slimme stad van de toekomst
Sluiten