Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 22 okt 2017

Toyota TJ Cruiser: hoekige mix tussen een busje en een SUV

Tijdens de Tokyo Motor Show dit jaar presenteerde Toyota de opvallend hoekige TJ Cruiser. Als je altijd klaagt over gebrek aan ruimte in je auto en in de kofferbak zou dit het ideale voertuig zijn. De Toyota TJ Cruiser combineert namelijk de ruime opslagcapaciteit van een busje met het design en gemak van een SUV.

TJ staat voor toolbox joy

De TJ Cruiser krijgt een robuust uiterlijk door de hoekige vormen. Het heeft ergens ook iets weg van een gereedschapskist, wat ook heel goed de bedoeling zou kunnen zijn geweest. TJ staat namelijk voor toolbox joy. Net als bij een gereedschapskist heb je verschillende ruimtes voor je spullen, door te spelen met het platleggen van verschillende stoelen. In totaal kun je ruimte creëren voor 3 meter lange objecten. De J geeft aan dat het ook zeker de bedoeling is dat je geniet van het voertuig en je er veel vreugdevolle avonturen mee beleeft.

Toyota TJ Cruiser

Toyota TJ Cruiser ontworpen om alles comfortabel te vervoeren

Alles aan de Cruiser lijkt ontworpen te zijn om in comfort van alles te kunnen vervoeren. Niet alleen kun je dus veel ruimte creëren door stoelen in te klappen, maar je kunt die spullen ook makkelijk in het uit het voertuig verplaatsen. Door de achterklep open te doen ontstaat er een grote opening voor brede spullen en de passagiersdeuren glijden naar achteren om je ook van behoorlijke openingen te voorzien.

Toyota TJ Cruiser

Kras- en vuilbestendige materialen kunnen alles aan

De spullen die je in de auto legt moeten tijdens het rijden natuurlijk niet gaan verschuiven. Daarom zijn er op verschillende plaatsen ankerpunten, waaraan je alles stevig kunt vastbinden. Uiteraard kan er altijd iets misgaan bij het in- en uitladen, waardoor de SUV bus beschadigt zou kunnen worden. Om dit te voorkomen zijn de voor- en achterkant, de bumpers en zelfs het dak gemaakt van krasbestendige materialen en hebben ze een beschermende coating gekregen. Ze zouden zelfs bestand zijn tegen vuiligheid.

Het klinkt als het ideale voertuig om op surfvakantie te gaan of om kinderen inclusief fiets op te halen. Als je houdt van klussen kun je ook makkelijk al je materialen vervoeren vanaf de bouwmarkt. We raden dan ook deze robuuste handschoenen aan voor als je soms wat onhandig met de hamer bent. De handschoenen beschermen je zelfs als je weer eens op je vingers timmert.

Designboom

Reageer op artikel:
Toyota TJ Cruiser: hoekige mix tussen een busje en een SUV
Sluiten