Daniel Koster
Daniel Koster 20 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Wil je weten of iemand je e-mail aan het tracken is? Dat kan!

Vele bedrijven sturen je mailtjes die ze kunnen tracken. Dit betekent bijvoorbeeld dat ze zien wanneer (en soms zelfs waar) je ze hebt geopend. Iets met liever niet en privacy? Juist, daar wil je een stokje voor steken. Dat kan!

Simpele extensie is je beste vriend tegen het tracken van e-mail

We hebben de oplossing voor je in de vorm van een extensie. Let wel op. Deze extensie werkt niet voor de volle honderd procent. Dit aangezien bedrijven steeds maar weer met nieuwe manieren komen om onopgemerkt te tracken of jij hun berichten opent enzovoorts. Echter is dit wel een gemakkelijke en prima functionerende manier om erachter te komen of een e-mail stiekem code bevat die tracht te achterhalen wanneer (en waar) jij het mailtje opent.

De extensie waar we het over hebben is Ugly Email. Deze werkt op Chrome en komt binnenkort ook naar Firefox. Nadat je de extensie hebt gedownload kun je ‘m toepassen via Gmail. Het enige dat-ie doet is op de achtergrond checken of jouw ontvangen e-mails dergelijke software gebruiken. Is dat het geval? Dan zie je het ‘Evil Eye’ symbool. Je kunt er dan voor kiezen om de e-mail niet te openen zodat anderen niet kunnen zien waar en wanneer jij dat hebt gedaan. Dan maar niet hè!

Het gaat hier natuurlijk om privacy. Echter is dit niet de enige manier waarop jouw privacy in het geding komt. Dat gebeurt bijvoorbeeld ook via sociale media. Steek daar snel een stokje voor. Dat kan via Facebook bijvoorbeeld op deze manieren. Zorg dan ook meteen even dat je locatievoorzieningen op je telefoon uitstaan. Zo, nu is je privacy weer een stukje beter gewaarborgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Wil je weten of iemand je e-mail aan het tracken is? Dat kan!
Sluiten