Jelle van Es
Jelle van Es Cars 20 nov 2019

Met deze tractor ben je binnen een paar minuten op het Malieveld

Een tractor zou je normaal gesproken gebruiken om als boer het land te bewerken. Of om heen langzaam over de snelweg te rijden om te protesteren. Maar dit team laat zien dat je er ook mee kunt racen.

Ze hebben namelijk een bestaande tractor omgebouwd tot een waar racemonster. Daarmee wilden ze het record van snelste tractor ter wereld gaan verbeteren.

Tractor zet nieuw snelheidsrecord

Tijdens een poging om het Guinness World Record voor snelste tractor te verbeteren was er een afgevaardigde van de organisatie om te meten hoe snel de tractor ging. Daarbij werd er een snelheid van 103 mijl per uur genoteerd, wat neerkomt op een snelheid van zo’n 165 kilometer per uur. Dat is een snelheid die je met de grootste moeite al haalt met een personenwagen. Voor de test werd de tractor dan ook behoorlijk aerodynamisch aangepast en voorzien van verschillende turbo’s en gekoeld met ijsblokjes zodat hij tijdens de test niet zou gaan ontploffen. De video van hoe dat in zijn werk ging, zie je hieronder.

Nadat het record werd gehaald voor Guinness World Record was het team echter nog niet tevreden. Er werd doorgewerkt aan de tractor omdat men dacht dat er meer in zou zitten. Bij een tweede test was er niemand aanwezig voor het noteren van het record (dat kost naar verluid heel wat geld), maar wordt wel in de video aangetoond dat de lat nog een stuk hoger is komen te liggen. Het lukte het team met de tractor namelijk een snelheid te halen van maar liefst 135,1 mijl per uur. Dat is iets meer dan 215 kilometer per uur. Er moest zelfs een parachute aan te pas komen om de tractor te helpen met remmen, zo hard ging het geheel.

Tractor
Het record is gepakt (Bron: Guinness World Record)

Of de tractor ook nog het land kan bewerken, dat is nog maar de vraag, maar spectaculair is het wel. Dat kun je overigens ook zeggen over deze Lamborghini variant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Met deze tractor ben je binnen een paar minuten op het Malieveld
Sluiten