Zuhre Orhon
Zuhre Orhon 2 jun 2016

Traditioneel schrijven versus typen: wie is nou de baas?

Tegenwoordig pakken we steeds minder een pen op. We schrijven onze teksten namelijk vrijwel altijd op de computer. Dat is logisch, omdat typen aanzienlijk sneller dan traditioneel schrijven is. Wij bij WANT doen ook niets anders dan tikken. Bovendien is het mogelijk om je documenten gemakkelijk en snel op te slaan en te delen (dit kan trouwens op nostalgische wijze met de QwerkyWriter). Allemaal voordelen voor het typen dus. Maar wat als je schrijven versus typen uiteenzet? Wist je dat in die tweestrijd het oldskool schrijven meer voordelen met zich meebrengt dan het tikken?

Schrijven versus typen: de pen is machtiger dan het toetsenbord

Vooral studenten horen vaak dat ze hun aantekeningen beter kunnen opschrijven. Hierdoor zouden ze de stof sneller tot zich nemen. Daarnaast wordt schrijven aan bepaalde bekwaamheden gelinkt. Zo zou schrijven creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend vermogen stimuleren. Dat is chill, want als je regelmatig schrijft wil je deze competenties blijven stimuleren. Dit is natuurlijk lang niet alles. De onderstaande infographic weet de het schrijven versus typen op een duidelijke manier uiteen te zetten. Zo wordt voor jou duidelijk waarom je al je aantekeningen beter kunt neerpennen. Ook vind je onder de infographic dé manier om aantekeningen te maken die toch ‘gewoon’ digitaal zijn te bewaren en gebruiken!

Dit zijn dus de voordelen van het schrijven. We zijn ons ervan bewust dat het steeds lastiger is om pen en papier erbij te pakken. Vooral omdat veel mensen op de computer werken. De ideale oplossing presenteren we je daarom in de vorm van dit notitieblok van Moleskine. Deze digitaliseert automatisch al je aantekeningen die je met de hand in het boekje opschrijft! Alsjeblieft.

Reageer op artikel:
Traditioneel schrijven versus typen: wie is nou de baas?
Sluiten