Indrukwekkende trailer voor Eerste Wereldoorlog film 1917

Films over de Tweede Wereldoorlog zijn er overvloed, maar kun jij er ook een paar opnoemen die over de Eerste Wereldoorlog gaan? Al is de kans groot dat je begin volgend jaar ‘1917’ zult roepen als iemand je naar dergelijke titels vraagt. Dit omdat er dan een spectaculaire nieuwe film rondom deze historische gebeurtenis verschijnt. Hieronder kun je alvast een trailer bekijken.

Nieuwe trailer voor Eerste Wereldoorlog film 1917

Waar er ieder jaar nog nieuwe films komen die over de Tweede Wereldoorlog gaan is de Eerste Wereldoorlog daarentegen een beetje onderbelicht. Hoewel er wel degelijk enkele films over de periode tussen 1914 en 1918 zijn gemaakt is het overgrote deel daarvan meer dan 30 jaar oud.

Het is daarom ook goed nieuws dat we begin volgend jaar kunnen genieten van 1917, een Eerste Wereldoorlog film waarin twee jonge Britse soldaten de levensgevaarlijke opdracht krijgen om vijandig gebied te doorkruisen in de hoop zo een bericht te kunnen afleveren dat honderden levens kan besparen.

Onlangs is er een gloednieuwe trailer verschenen die je hieronder kunt bekijken:

De regie van 1917 ligt bij Sam Mendes, die onder andere bekend is van American Beauty en James Bond films Skyfall en Spectre. Ook de castleden zullen waarschijnlijk een belletje doen rinkelen. Zo is er een hoofdrol voor Dean-Charles Chapman, die eerder al in Game of Thrones te zien was. Daarbij zal ook zijn voormalige collega Richard Madden (Robb Stark) in de film voorkomen.

Tevens zijn er rollen voor Colin Firth, George MacKay, Andrew Scott en Benedict Cumberbatch. Deze laatste kennen we natuurlijk vanwege zijn rol als Doctor Strange in de Marvel Cinematic Universe films.

1917 staat gepland om op 9 januari 2020 in de Nederlandse bioscopen te verschijnen.

Meer oorlogsfilms

Naast 1917 zal over een paar maanden ook Midway verschijnen. Deze film zal zich echter tijdens de Tweede Wereldoorlog afspelen. Hoofdrollen zijn er voor Patrick Wilson, Woody Harrelson, Mandy Moore en Nick Jonas.

Reageer op artikel:
Indrukwekkende trailer voor Eerste Wereldoorlog film 1917
Sluiten