Ontbytes: Google ontslaat vrouwonvriendelijke medewerker, trailer Mr. Robot seizoen 3 en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffieapparaat. Met vandaag onder meer de grimmige trailer van Mr. Robot seizoen drie.

Schrijver Google-manifest ontslagen

Afgelopen weekend zorgde een manifest waarin een medewerker protesteerde tegen het diversiteitsbeleid van Google voor veel commotie. In het manifest, dat anoniem werd verspreid, stond onder meer dat vrouwen in Silicon Valley niet ondervertegenwoordigd zijn vanwege seksisme, maar door biologische en psychologische verschillen. Afgelopen nacht werd bekend dat de schrijver, James Damore, is getraceerd en ontslagen.

Google-directeur Sundar Pichai heeft in een e-mail aan medewerkers laten weten dat het delen van een manifest strijdig is met de interne gedragsregels van het bedrijf. Op sommige punten maakte Damore zich volgens Pichai schuldig aan het bevorderen van schadelijke stereotypes. Het is een duidelijk statement van Google om een gastvrije omgeving voor iedereen te willen creëren.

YouTube heeft nu officieel ook chatfunctie

Sinds gisteravond heeft YouTube officieel een chatfunctie in de app. Eerder in het jaar werd de chatfunctie al getest maar werd hij nog niet toegevoegd aan de app. De update wordt geleidelijk toegevoegd aan de app waardoor hij misschien pas later beschikbaar is in Nederland.

De chatfunctie is te herkennen aan een icoon in het menu onderaan in de app. In de Engelse versie van YouTube heet de functie ‘Shared’. Met de chatfunctie kun je video’s op YouTube met andere gebruikers delen. Via groepsschats kun je zowel tekst, afbeeldingen als video’s naar elkaar sturen. YouTube gaat dus voor een format dat interactiever is en dat WhatsApp overbodig maakt voor het delen van YouTube video’s.

Softwarebedrijf CarWis lekt data van honderdduizend leaserijders

Door een grootschalige datalek bij softwarebedrijf CarWise ICT zijn de gegevens van honderdduizend leaserijders in Nederland inzichtelijk geworden. De lek werd ontdekt door beveiligingsbedrijf ESET.

De lek was aanwezig in de LeaseWise software. Die software wordt door 52 Nederlandse leasebedrijven gebruikt. De gelekte data bevat adressen, leasecontracten en bekeuringen van leaserijders. Het aantal gereden kilometers van auto’s staan ook in de database.

Snackbyte: Trailer derde seizoen Mr. Robot

De hitserie Mr. Robot gaat door met een derde seizoen. Als we de trailer mogen geloven is het verhaal van cyber-wonderkind Elliot Anderson nog lang niet afgerond. Het lijkt zelfs alleen maar grimmiger te worden. Hierbij de trailer van Mr. Robot seizoen 3:

Reageer op artikel:
Ontbytes: Google ontslaat vrouwonvriendelijke medewerker, trailer Mr. Robot seizoen 3 en meer
Sluiten