Veelbelovende nieuwe trailer voor Shining vervolg ‘Doctor Sleep’

Het vervolg op een film die al bijna 40 jaar oud is, kan dat nog wat worden? Dat is natuurlijk nog maar de vraag, al belooft de meest recente trailer voor Doctor Sleep in ieder geval veel goeds. Het zou hierdoor zomaar kunnen dat het langverwachte vervolg op The Shining een succes zal gaan worden.

Nieuwe trailer voor Doctor Sleep

Of je nou van horror houdt of niet, iedere filmliefhebber is wel bekend met The Shining, de film die met name bekend is vanwege de scene waarin een dolgedraaide Jack Nicholson zijn vrouw met een hakbijl achterna zit.

Ondanks het succes hadden we niet verwacht dat er bijna 40 jaar later nog een vervolg zou komen. Toch er is die eentje in de maak, met als titel Doctor Sleep. De nieuwste trailer voor dit project kun je hieronder bekijken:

Het bijzondere is dat Doctor Sleep zowel gelinkt gaat zijn aan de eerdergenoemde film als de boeken van Stephen King. Hoe dit precies zit lees je hieronder.

In 1977 werd het boek The Shining uitgebracht, dat in 1980 een verfilming kreeg. Deze werd gemaakt door de legendarische regisseur Stanley Kubrick. Ondanks dat King hier zelf niet zo over te spreken was werd het een groot succes. In 2013 kwam er een tweede boek, genaamd Doctor Sleep. De aankomende film waar dit artikel over gaat zal zowel een verfilming van het boek als een vervolg op de Shining film van Kubrick zijn.

Ewan McGregor

Net als zijn voorganger draait Doctor Sleep grotendeels om Danny, de jongen die destijds met zijn ouders in het mysterieuze Overlook hotel verbleef. Gezien de gebeurtenissen die hebben daar plaatsvonden heeft hij een flink trauma opgelopen. Het leek een tijdje goed te gaan, maar dan komt hij in contact met een meisje dat dezelfde krachten als hem heeft.

De volwassen versie van Danny zal gespeeld worden door niemand minder dan Ewan McGregor, welke over een tijdje ook in de nieuwe Obi-Wan Kenobi serie te zien zal zijn. Daarnaast hebben Rebecca Ferguson en Jacob Tremblay een noemenswaardige rol in de film. Doctor Sleep zal vanaf 11 november in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Reageer op artikel:
Veelbelovende nieuwe trailer voor Shining vervolg ‘Doctor Sleep’
Sluiten