Jelle van Es
Jelle van Es Games 30 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

VET: De eerste trailer van Assassin’s Creed Valhalla

Gisteren werd al bekend dat het nieuwste deel in de populaire reeks Assassin’s Creed Valhalla zou gaan worden. En toen werd ook duidelijk dat we vandaag de eerste cinematische trailer zouden krijgen.

Ergens was ik een beetje bang dat het een korte trailer zou gaan worden, maar daar is niks van waar. In maar liefs vier minuten zien we de setting van Assassin’s Creed Valhalla, waarbij het er vooral hard aan toegaat tussen de Vikingen en de Britten in een pittige oorlog. En ja, daarbij wordt er flink losgegaan met de bijlen.

Maak kennis met Assassin’s Creed Valhalla

Samen met de cinematische trailer van Assassin’s Creed Valhalla werd ook duidelijk dat de game eind dit jaar verschijnt. Een exacte datum is er nog niet, maar er wordt gesproken van het najaar. De game komt dan uit voor de Xbox Series X, PlayStation 5, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en pc. Goed, bekijk hieronder de trailer van de game

Assassin’s Creed Valhalla is gemaakt door Ubisoft Montreal, die onder andere verantwoordelijk was voor de games Origin en Black Flag in de reeks. Spelers beleven het verhaal van Eivor, een furieuze Viking die werd opgevoed met verhalen van strijd en glorie. De game biedt spelers een Vikingervaring in een open wereld die zich verzet tegen de brute achtergrond van de Donkere Middeleeuwen van Engeland. Deze nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie introduceert verschillende nieuwe features, waaronder raids, het uitbouwen van een nederzetting en het opbouwen van hun macht en invloed.

Xbox Series X Assassin’s Creed Valhalla
Niet alleen sneeuw (Afbeelding: Ubisoft)

Spelers hebben in Assassin’s Creed Valhalla de keuze of zij als mannelijke of vrouwelijke Eivor spelen en krijgen toegang tot tal van uitrustingsmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om haar, tatoeages, oorlogsverf en uitrusting aan te passen. Politieke allianties, strijdbeslissingen en dialoogkeuzes beïnvloeden de wereld van Assassin’s Creed Valhalla, waardoor spelers beslissingen moeten afwegen om hun thuis en de toekomst van hun clan te beschermen.

Assassin’s Creed Valhalla
Voel jij je al thuis? (Afbeelding: Ubisoft)

Spelers leiden in Assassin’s Creed Valhalla Eivors clan van Noormannen, nadat zij verdreven zijn uit Noorwegen door eindeloze oorlogen en afnemende grondstoffen in de negende eeuw na Christus, over de ijzige Noordzee naar het rijke, maar gebroken Engeland. Spelers bouwen aan een nieuwe toekomst voor hun clan, terwijl ze de meedogenloze vechtstijl van Vikingkrijgers herbeleven met een vernieuwd vechtsysteem. Het vechtsysteem biedt spelers onder andere de mogelijkheid om in beide handen een ander wapen te gebruiken en dat is ook wel nodig met een grotere verscheidenheid aan vijanden dan ooit tevoren. Om noodzakelijke rijkdom en grondstoffen te verdienen, hebben spelers de mogelijkheid om met hun schip op specifieke locaties raids te leiden. Op het moment dat de Vikingen hun nieuwe thuis gevonden lijken te hebben, stuiten ze op weerstand van de Saxons. Onder hen is koning Aelfred van Wessex, die zelf de enige heerser van een beschaafd Engeland wil worden. Tegen alle verwachtingen in moet Eivor doen wat nodig is om Valhalla binnen handbereik te houden.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
VET: De eerste trailer van Assassin’s Creed Valhalla
Sluiten