Maak kennis met Travelmate: de zelfrijdende koffer uit je dromen

Lisanne Beijen 3 jan 2018 Gadgets

Op Schiphol zie je de hele dag mensen lopen met te zware backpacks en koffers. Dat moet gemakkelijker kunnen, zo dacht ook Travelmate Robotics. Zij hebben een hele bijzondere robot-koffer ontwikkeld, die het gezeul met grote koffers verleden tijd maakt.

Een futuristische gadget: Travelmate Robotics

De CES 2018 staat weer voor de deur, en dat betekent: veel toffe nieuwe en innovatieve producten. Daar is het product van Travelmate Robotics er een van. Het bedrijf uit San Fransisco heeft een koffer ontwikkeld waar iedereen wel eens een reisje (of twee) mee zou willen maken. Het project haalde een jaar geleden op Indiegogo 793.538 dollar op, wat het mogelijk maakte het project daadwerkelijk uit te werken. Naast dat je er natuurlijk spullen in kunt bewaren, heeft deze koffer een aantal bijzonder innovatieve features.

Travelmate

De robotkoffer uit je dromen

De koffer is voorzien van lichten die in verschillende kleuren en patronen oplichten. Dit is nog maar een tipje van de sluier. De Travelmate is namelijk een volledig automatische en autonome koffer, die je niet hoeft rond te trekken. Hij rijdt namelijk uit zichzelf.

De koffer kan zichzelf zowel horizontaal als verticaal bewegen en kan een snelheid behalen tot 10 kilometer per uur. Ook als je haast hebt kan hij je dus prima bijhouden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de koffer tegen andere mensen op het station aanrijdt: hij is voorzien van sensoren waardoor hij gemakkelijk door de drukte op Schiphol, in de stad of op een station kan navigeren. Daarnaast reageert hij op zowel gebaren als op stemcommando’s. Dit betekent dat je hem een naam kunt geven waar hij vervolgens echt op reageert.

Naast deze toffe features is de koffer ook voorzien van twee USB-ports om apparaten aan te kunnen opladen en heeft hij een slim slot. De koffer is vanaf 900 euro te koop. Voor wie zijn handen altijd vol heeft is deze koffer wellicht de uitkomst. We denken wel dat je niet zo 1-2-3 went aan het feit dat je je koffer achter je aan laat rollen, zonder dat je hem direct ziet of voelt. Wie weet welke snelle jelle er met je toffe Travelmate vandoor rent op het vliegveld, waarna jij je reis moet voortzetten zonder bagage..

Benieuwd naar meer nieuwe gear of onthullingen over de CES? Check dan hier ons CES 2018 dossier.

Reageer op artikel:
Maak kennis met Travelmate: de zelfrijdende koffer uit je dromen
Sluiten