Elon Musk presenteert de toekomst met SpaceX: spoedig tripjes naar Mars

Elon Musk heeft het weer voor elkaar gekregen om ons te verbazen met zijn genialiteit. Gisterenavond gaf hij een presentatie bij het International Astronautical Congress in Mexico over ruimtereizen naar Mars voor particulieren. Spanning en sensatie dus!

SpaceX

Het verlangen van Elon om mensen naar Mars te brengen bestond al langer. Nu is duidelijk dat hij van plan is om Mars daadwerkelijk te koloniseren. De eerste echte menselijke nederzettingen zullen er als het aan Elon ligt binnen veertig tot honderd jaar ontstaan. Het begint met één SpaceX-raket, maar zal al snel gaan om een vloot van minimaal duizend raketten die honderd tot tweehonderd mensen tegelijk kunnen meenemen. Deze vloot zal klaarliggen in een baan rondom de aarde.

Mocht je zo’n galactische reis zien zitten dan kun je alvast gaan beginnen met sparen van zowel geld als vakantiedagen. De kosten zullen rond de tweehonderdduizend euro per persoon bedragen en een reisje duurt zes tot acht maanden. In 2024 zullen de eerste SpaceX raketten mensen naar Mars moeten brengen. Eerder schreven we al over het plan van Elon om thermonucleaire wapens op de polen van Mars te droppen om de kappen te laten smelten. Zo wordt Mars volgens hem sneller bewoonbaar, omdat er dan weer stromend water is.

Reageer op artikel:
Elon Musk presenteert de toekomst met SpaceX: spoedig tripjes naar Mars
Sluiten