Jan de Raab
Jan de Raab Tech 9 okt 2018

De volgende Bitcoin: TRON geeft jou de controle

Om volledig te begrijpen wat de Tron-munt is, moeten we uitgaan van de basis. Tron is een gedecentraliseerd entertainment- en content-sharingplatform dat gebruikmaakt van blockchain- en peer-to-peer (P2P) technologie.

Je kunt het beschouwen als een social media-verkooppunt van de volgende generatie waarop je content kunt maken en delen met iedereen, waar ook ter wereld. Tronix is ​​de basiseenheid van accounts in Tron’s blockchain. Het is de valuta die jou betaalt voor de content die jezelf hebt gemaakt. De munteenheid wordt vaak met het tickersymbool ‘TRX’ weergegeven.

Wat van jou is, blijft van jou

Door het ecosysteem van de Tron cryptocurrency te gebruiken, kun je niet alleen content met andere mensen delen, maar word je ook gecompenseerd als maker van de content. Dit model werkt dus exact in tegenovergestelde richting in vergelijking met de traditionele sociale mediabedrijven, zoals Facebook, die inkomsten genereren met gebruikersgegevens. Ze doen het vaak zonder dat de gebruiker het weet, en plukken de vruchten er van. Wanneer je de cryptocurrency van Tron gebruikt, heb je de controle over je eigen gegevens en ontvang je een vergoeding voor je creatieve werk.

Wat is Tron Coin: Tron Foundation

Tron Foundation is een non-profit organisatie gebaseerd op de industriële sterke arm van Singapore in Zuidoost-Azië. De stichting houdt zich voornamelijk bezig met het operationeel houden van het crypto-netwerk van Tron. Het volgt daarbij de principes van openheid, eerlijkheid en transparantie bij het ondersteunen van het ontwikkelteam van Tron.

Het team achter de Tron Foundation beschouwt regelgeving en naleving als de hoogste waarden. Ze zijn goedgekeurd door de Accounting and Corporate Regulatory Authority en staan ​​onder toezicht van de Company Law of Singapore.

Het gezicht achter Tron: Justin Sun

De leider van de Tron Foundation is de jonge Justin Sun. Hij is een 27-jarige ondernemer met een nu al indrukwekkende staat van dienst.

Om te beginnen heeft hij de Peiwo-app bedacht en ontwikkeld die momenteel al 10 miljoen gebruikers heeft. Justin Sun heeft Peiwo ertoe aangezet de eerste live streaming-app te worden die crypto’s ontvangt. De Peiwo-app is een van de toonaangevende leden van de online audiocontentgemeenschap.

Forbes gaf SUN voldoende waardering voor een plaats in de top 30 van de meest invloedrijke Aziaten in de leeftijdscategorie tot 30 jaar. Hij is ook de protégé van Jack Ma, de oprichter van de Ali Baba-groep. Jack Ma heeft Justin Sun uitgekozen om te studeren aan de prestigieuze Jack Ma Hupan University. Justin Sun is ook afgestudeerd aan de Universiteit van Pennsylvania. Hoewel de relatie tussen Ali Baba en Tron nog steeds onduidelijk is, verlaten enkele van de topontwikkelaars van Ali Baba het bedrijf om over te stappen naar Tron, een ontwikkeling die nog meer onduidelijkheid toevoegt aan de onderlinge relatie tussen Jack Ma en Justin Sun.

Jack Ma & Co

Naast Jack Ma omringde Sun zich met een nog breder team van all-star mentors, waaronder Feng Li en Tim Berners-Lee. Voor degenen die het niet weten, Feng Li is een adviseur van Ripple en leidde investeringen bij Coinbase. Tim Berners-Lee wordt algemeen beschouwd als uitvinder van het netwerk wat we nu kennen als het internet.

Naast het team zijn er een groeiend aantal belangrijke influencers in de crypto-wereld die geloven dat de TRX-munt succesvol zal zijn, inclusief Hacker Noon.

Toekomst

Met een energieke jonge leider als Justin Sun gaat deze munt een goede toekomst tegemoet. De oprichter is een van de meest goed ingevoerde mensen in de crypto wereld. Het feit dat hij Jack Ma, de oprichter van de Ali Baba Group, en ook de oprichter van het World Wide Web tot zijn ‘inner circle’ kan rekenen, laat zien welk aanzien hij geniet.

Heb je het citaat ooit gehoord, laat me zien met wie je jezelf omringt en ik zal je laten zien wie je bent? Deze quote is ook van toepassing op zakelijke mentorships. Het netwerk van Justin Sun en zijn visie op de toekomst van Tron zijn daarmee krachtige troeven.

Lees ook de vorige delen van deze serie:

 1. De volgende Bitcoin #1: alles wat je moet weten over Ethereum
 2. De volgende Bitcoin #2: Ripple is een vreemde eend in de bijt
 3. De volgende Bitcoin #3: Neo is China’s Ethereum
 4. De volgende Bitcoin #4: Litecoin biedt de volgende stap
 5. De volgende Bitcoin #5: wat je moet weten over Bitcoin Cash
 6. De volgende Bitcoin #6: Dash focust op veiligheid
 7. De volgende Bitcoin #7: Monero garandeert privacy
 8. De volgende Bitcoin #8: Cardano is Ethereum, maar dan anders
 9. De volgende Bitcoin #9: Stellar (XLM) doet het net even anders
 10. De volgende Bitcoin #10: IOTA (MIOTA) en het Internet of Things
 11. De volgende Bitcoin #11: Ethereum Classic (ETC) doet het anders
 12. De volgende Bitcoin #12: TenX is het betalingsverkeer van de toekomst
 13. De volgende Bitcoin #13: WAVES is jouw eigen cryptomunt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
De volgende Bitcoin: TRON geeft jou de controle
Sluiten