Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 24 nov 2017

Japanners die getrouwd zijn met gamepersonage krijgen bonus bij dit bedrijf

Wellicht heb je wel gehoord van een kleine trend die in Japan speelt: mannen die trouwen met een gamepersonage. Het is de overtreffende trap van het verliefd worden op personages uit verschillende datinggames. Het klinkt vreemd, en de onderstaande video maakt het niet minder raar, maar er is nu een bedrijf dat je een flinke bonus geeft als je bent getrouwd met zo’n personage.

Leuke secundaire arbeidsvoorwaarden

Het gaat daarbij om het tech-research bedrijf Gatebox. Zij willen graag nieuwe medewerkers aantrekken, en beloven daarom twee hele mooie bonussen voor werknemers die getrouwd zijn met een digitaal personage. Wellicht dat een dergelijk huwelijk een voordeel is voor de werkgever, omdat de eventuele gehuwden ‘s avonds niet op tijd naar huis moeten om hun vrouw bij te staan bij het opvoeden van de kids.

Het klinkt misschien vreemd, maar een werknemers die een relatie met een gamepersonage hebben, heeft als werkgever waarschijnlijk dus ook voordelen. Daarom krijgen werknemers met een dergelijk huwelijk een bonus van 5.000 Japanse Yen, wat neerkomt op zo’n veertig euro. Dat is niet veel, maar het is beter dan niks. Je moet alleen wel even het officiële trouwformulier invullen.

Een andere bonus, eentje die waarschijnlijk veel fijner is, is dat de werknemer op de verjaardag van zijn digitale liefde een dag vrij krijgt. Dat is voor Japanners al helemaal mooi meegenomen, aangezien zijn per jaar maar zo’n tien vakantiedagen hebben.

Op die vrije dag kun je lekker samen met je digital love kletsen, terwijl je collega’s keihard aan het werk zijn. Of de werknemer dan de volgende dag een taart mee moet nemen om de verjaardag van zijn vrouw te vieren, dat is niet helemaal duidelijk.

Vind je grote liefde, eh favoriete gamepersonage, op Love Plus

Eén van de populairste games binnen dit genre is overigens Love Plus, een reeks die voornamelijk bekend is van de Nintendo-handhelds. Tijdens de laatste Tokyo Game Show werd er een VR-versie van de game voorgesteld, welke met de smartphone gespeeld kan worden. De rijen voor die game groeiden al snel tot een wachttijd van ongeveer twee uur.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan zeker onze speciale gamingpagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Japanners die getrouwd zijn met gamepersonage krijgen bonus bij dit bedrijf
Sluiten