Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Cars 25 jun 2019

Geweldig: YouTuber maakt van Tesla Model 3 een pickup truck

Tesla heeft inmiddels al heel wat verschillende soorten elektrische auto’s op de markt gebracht. Daardoor zou je denken dat er voor iedereen wel iets er bij zit wat hem of haar aantrekt. Toch miste Simone Giertz iets in het assortiment. Als Amerikaanse wilde ze gewoon een elektrische pickup truck. Want dat hoort bij de Amerikaanse droom. In plaats van Elon Musk een brief te sturen, besloot ze zelf te gaan klussen, met de Truckla als het eindresultaat.

De Truckla die Tesla niet maakt

Met het maken van de Truckla daagt Giertz Musk uit om met Tesla zelf zo’n wagen te maken. Of dat ook echt er van gaat komen, dat is nog zeer de vraag. Tesla heeft momenteel al genoeg moeite met de productie van de reeds bestaande modellen. In de onderstaande video zie je wat het eindresultaat is van de Truckla.

Het verpeste van haar Tesla heeft er wel voor gezorgd dat ze flink wat views heeft gehaald op Youtube, dus hopelijk was het het waard. Om de Truckla te maken heeft ze de achterkant van haar auto verwijderd om zo de truck bed te creëren. Daarbij heeft ze gelukkig ook de hulp ingeroepen van experts om echt tot een goed resultaat te komen. In de onderstaande video zie je hoe ver ze is gegaan en wat voor een klus het was.

De Tesla Truckla mag daadwerkelijk de weg op, maar Giertz heeft nog wel wat werk te doen. Zo is hij nog niet helemaal waterdicht en moet er aan de binnenkant nog wat verbeterd worden. En het is natuurlijk de vraag wat de aanpassingen doen met het gewicht van de auto. Als die hierdoor een stuk zwaarder is geworden, dan is het lastig om er grote afstanden mee te rijden.

Wil je meer lezen over Tesla? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Geweldig: YouTuber maakt van Tesla Model 3 een pickup truck
Sluiten