Ilona Braam
Ilona Braam Tech 22 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Trump wil zo snel mogelijk 6G internet in Amerika

We zijn met z’n allen op het moment druk bezig met 5G en dit jaar zou het er eindelijk echt aan zitten te komen. De netwerken zijn nog niet in plaats en zo’n beetje niemand heeft nog een 5G smartphone, maar Trump kijkt alweer een stuk verder de toekomst in. In een tweet liet de president onlangs namelijk weten dat hij zo snel mogelijk 6G internet in de VS wil.

Zo snel mogelijk 5G en zelfs 6G

Ok, hij houdt ook wel rekening met 5G. In zijn tweet laat Trump weten dat hij 5G en zelfs 6G zo snel mogelijk in Amerika wil hebben. Hij legt uit dat het veel krachtiger, sneller en slimmer is dan de huidige standaard. Daarnaast stelt hij dat Amerikaanse bedrijven meer moeite moeten doen en anders achtergelaten worden. De tweet wordt afgesloten met de stelling dat er geen enkele reden is dat Amerika zou moeten achterlopen, gevolgd door een boel puntjes voor een extra dramatisch effect.

Trump vs. China

Met dat achterlopen doelt Trump mogelijk op de strijd die op het moment gaande is met betrekking tot het bouwen van de 5G-netwerken. China zou namelijk een grote speler zijn en we weten dat er de laatste tijd nogal wat heibel is geweest tussen Amerika en het land van AliExpress. China zou als 5G partner erg aantrekkelijk zijn, aangezien ze de benodigdheden voor de netwerken erg goedkoop kunnen leveren. De VS verdenkt China er echter van hun technologie te gebruiken om te spioneren in het westen.

Onlangs sprak de voormalige Amerikaanse Marine Corps generaal James Jones zich hier nog over uit tijdens de Munich Security Conference. Hij gaf aan dat de Chinese apparatuur dan wel goedkoper zou zijn, maar je zou er wel je privacy en veiligheid voor opofferen. Vergelijkbare technologie uit de VS zou een stuk betrouwbaarder zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Trump wil zo snel mogelijk 6G internet in Amerika
Sluiten