Nog een Nederlandse auto minder: Zonneauto TU Delft in vlammen op

De Zonneauto NunaX van de TU Delft is in vlammen opgegaan tijdens de World Solar Challenge in Australië. De bestuurder van de wagen, Tim van Leeuwen, is er met de schrik vanaf gekomen.

Het team verspreidde een foto via social media waar op te zien is dat er niets meer over is van de zonneauto. Tenminste, niks meer dan een hoopje as.

Zonneauto Vattenfall Solar Team TU Delft vat vlam

Het is een roerige editie van de World Solar Challenge in Australië. Het Vattenfall Solar Team, het team van TU Delft, is al zevenvoudig kampioen van de Bridgestone World Solar Challenge. Het team leidde de wedstrijd met het laatste deel van de race nog in het verschiet (ongeveer 300 kilometer). Helaas zal het Vattenfall Solar Team dit jaar niet de negende overwinning op hun naam schrijven.

Het is volgens het team nog niet duidelijk hoe het kan dat de zonneauto vlam heeft gevat. Gelukkig zijn alle deelnemers van het team ongedeerd. De bestuurder Tim van Leeuwen kon de auto parkeren en werd uit de auto geholpen voordat die vlam vatte. Het is de eerste keer in twintig jaar dat het Vattenfall Team de World Solar Challenge niet uitrijdt.

TU Delft vattenfall solar team brand
Het Vattenfall Solar Team naast de uitgebrande zonneauto (Bron: Vattenfall Solar Team)

Meer moeilijkheden tijdens World Solar Challenge

Voordat de brand uitbrak had het team van de TU Delft de overwinning voor het oprapen. Het team nam de leiding in de wedstrijd woensdag over van het team van de Universiteit Twente. Het Solar Team Twente bleef eerder deze week achter doordat harde windvlagen hun zonneauto over de kop had geblazen. Net als het German Sonnenwagen team trouwens.

Op dit moment leidt het Agoria Solar Team uit België de race, gevolgd door het Tokai team uit Japan, en op de derde plek het UM Solar Car team uit Michigan. Naar verwachting is de finish van de race bijna in zicht.

Reageer op artikel:
Nog een Nederlandse auto minder: Zonneauto TU Delft in vlammen op
Sluiten