Elektrische mountainbike voor watjes? Niet de Turbo Levo van Specialized

Het bedrijf Specialized staat bekend om hun elektrische fietsen en de zogenaamde Stumpjumper is zeker één van hun pronkstukken. Het team bleef na de voltooiing van de befaamde elektrische mountainbike niet stil zitten bedacht zich dat ze zichzelf een high-five konden geven en donuts halen om de prestatie te vieren of weer aan het werk konden gaan om iets beters te maken. Zoals je waarschijnlijk verwacht zijn ze geen donuts gaan halen, maar mogen we in plaats daarvan kennis maken met de Specialized Turbo Levo mountainbike.

Extra lichte elektrische mountainbike

De Turbo Levo is gebaseerd op het frame van de Stumpjumper, maar heeft uiteraard wat extra’s in zijn mars. Zo is hij lichter geworden, wat de batterij natuurlijk ten goede komt. Daarnaast is de batterij zelf ook aangepast en een stukje groter geworden. Hiermee gaat hij een uur tot vijf uur lang mee, afhankelijk van hoe wild je bent, en is het rijbereik met zo’n 40 vergroot. Dat bereik hangt uiteindelijk natuurlijk af van verschillende factoren, zoals wat voor soort terrein je wilt bedwingen. Op de Specialized site kun je precies berekenen wat voor bereik je kunt verwachten.

Specialized Turbo Levo elektrische mountainbike

Inclusief Bluetooth app

De fiets is met zijn lichte gewicht perfect om al je stunts mee uit te voeren en elke heuvel te trotseren. Met de Shuttle Mode krijg je de meeste power voor die heuvels en houdt niets je meer tegen. Uiteraard is er ook een bijbehorende app om van alles bij te houden en in te stellen. Zo kun je je tripjes met de elektrische mountainbike bijhouden en je batterijverbruik in de gaten houden. Met de Smart Control feature voer je in hoe lang je van plan bent om los te gaan of waar je heen wilt. De app beheert vervolgens je extra boosts, zodat je niet ergens onderweg strandt.

Turbo Levo elektrische mountainbike

Verschillende opties en modellen

De Turbo Levo komt in verschillende uitvoeringen en je kunt onder andere gaan voor een vrouwen of mannen versie en kiezen wat voor maat en materiaal je wilt. Qua kleur kun je gaan voor zes verschillende opties. Het goedkoopste model is de Men’s Turbo Levo voor omgerekend 4.316 dollar. Aan het andere uiterste vinden we de Men’s S-Works Turbo Levo met een prijskaartje van 10.508 euro.

Een mountainbike die ontzettend handig is om overal met je mee te nemen is de Paratrooper Elite. Je kunt hem namelijk zo opvouwen om alle terreinen mee te trotseren.

Gear Patrol

Reageer op artikel:
Elektrische mountainbike voor watjes? Niet de Turbo Levo van Specialized
Sluiten