Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 19 sep 2018

Turtle Beach Stealth 300 Review: Sterke headset in middensegment

Wie graag online gamet, doet er goed aan om te communiceren met zijn medespelers. Zeker wanneer je samen met je vrienden gaat spelen is een headset superhandig. Nu heb je bij zowel de PlayStation 4 als de Xbox One een standaard headset, maar die is vaak niet al te best. Daarnaast kan een headset ook handig zijn om ‘s avonds te gamen zonder dat je geluidsoverlast creeert. Op het gebied van headsets heb je veel keuzes. Als je een beperkt budget hebt, dan is de Turtle Beach Steatlh 300 een aanrader.

De Turtle Beach Stealth 300 is voor minder dan 80 euro bij de meeste shops te koop. Wij hebben de headset voornamelijk op de PlayStation 4 getest, maar omdat hij gebruik maakt van een 3.5 mm mini jack kabel kun je hem eigenlijk voor elk device met zo’n aansluiting inzetten. Wel maakt hij gebruik van stroom wanneer je hem gebruikt, waardoor het geluid beter naar binnenkomt. Dit zijn de vijf punten die ons opvielen.

Zit comfortabel

Bij een headset is het belangrijk dat hij na een paar uur gamen nog altijd lekker zit. Wat dat betreft hebben we bij de Turtle Beach Stealth 300 eigenlijk weinig te klagen. Ikzelf heb er in verschillende sessies meerdere uren mee doorgebracht. En omdat hij gebruik maakt van een mini-jack heb ik hem ook op vakantie meegenomen. Mijn kinderen hebben de headset toen met gemak zes uur gebruikt in combinatie met hun iPad zonder te klagen.

Microfoon geluid van de Turtle Beach Stealth 300 is in orde

Een andere belangrijke functie van een headset als deze is dat je met je medespelers kunt communiceren. Nu kun je niet zelf horen hoe dat aan de andere kant van de game klinkt, maar volgens mijn gamevrienden was ik goed te horen en was de communicatie op die manier dik in orde.

Makkelijk de verschillende audio aanpassen

De Turtle Beach Stealth 300 maakt gebruik van twee handige audio schuifjes. Daarmee kun je onafhankelijk van elkaar de game-audio en de chat-audio aanpassen. Handig wanneer je met een maatje zit te praat terwijl de achtergrondmuziek iets hard gaat. Je kunt dan gewoon kiezen om de game wat zachter te zetten.

Turtle Beach Stealth 300

Prijs-kwaliteit is in orde

De Turtle Beach Stealth 300 is een headset die nergens echt spectaculair is. Het is er één die zich duidelijk in het middensegment bevindt. Je hebt geen draadloze mogelijkheden, maar daardoor ook geen gedoe. Je plugt de headset in je controller en je krijgt gewoon zeer degelijke audio, fijne voice chat mogelijkheden en een lange batterijduur. En dat voor een prijs van iets meer dan een nieuwe game.

Turtle Beach Stealth 300

De knoppen zijn ‘blind’ wat lastig te vinden

Is er dan niks aan te merken op de headset? Jawel. Ik vond het een beetje lastig om tijdens het gamen de verschillende knoppen te vinden zonder er naar te kijken. Op die manier is het lastig om on the go je geluid aan te passen. Ik deed hem elke keer af en paste het daarna aan. Dat is een actie die je een seconde of drie kost, maar het haalt je toch een beetje uit de game en dat is jammer.

Turtle Beach Stealth 300

De Turtle Beach Stealth 300 is onder andere hier te koop. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Turtle Beach Stealth 300 Review: Sterke headset in middensegment
Sluiten