Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 22 nov 2017

Turtle Beach Stealth 600 review – Fijne draadloze gamingheadset

Turtle Beach heeft de laatste jaren goede headsets uitgebracht. Het is een merk waar kwaliteit hoog in het vaandel staat. Helaas moet je daar wel vaak een flinke duit voor neerleggen. Gevalletje het kost wat, maar dan heb je ook wat. Met de Turtle Beach Stealth 600 brengen zij echter een headset uit die met zijn adviesprijs van 99 euro betaalbaar is en bovendien kwalitatief dik in orde is.

Turtle Beach Stealth 600

Je hebt een Turtle Beach Stealth 600 headset voor zowel de PlayStation 4 als de Xbox One. Ik ben met de Xbox One-versie aan de slag gegaan. Het grote voordeel van de headset is dat ‘ie draadloos werkt. Iets dat je niet vaak in deze prijsklasse ziet. Je verbindt de headset op dezelfde manier als dat je met een controller zou doen. Automatisch koppelt de headset dan het geluid aan de speler en kun je aan de slag gaan.

Het is overigens niet zo dat het gamegeluid enkel naar de koptelefoon gaat. De tv verstuurt in principe ook nog geluid. Dit kun je wel aanpassen, maar ik vond het gemakkelijker om het geluid van de tv uit te zetten. Mocht je echter een uitstekend geluidssysteem hebben en de koptelefoon voornamelijk voor de chat willen gebruiken dan kan dat ook.

De Turtle Beach Stealth 600 is niet geluiddicht. Hoewel de headset als voordeel heeft dat hij draadloos is, is het materiaal van de headset gemaakt van stug plastic en zijn de koptelefoons van stof. Als de headset eenmaal zit, dan zit hij ook goed, maar tijdens het testen kon mijn vrouw gewoon nog tegen me praten. Noise reduction ontbreekt dus bij deze headset.

Wel komt het geluid goed binnen en kun je handmatig de volumehoeveelheid van de audio en de chat aanpassen. Chatten zelf werkt overigens erg goed. De microfoon verstuurt het geluid op een uitstekende manier en als je even niet meer wilt praten, dan klap je de microfoon omhoog. Hierdoor ben je automatisch niet meer hoorbaar. Ook is het ergens wel fijn dat je jezelf hoort praten als je spreekt. Op die manier weet je dat je niet te hard naar je teamgenoten toe schreeuwt.

Naast gamen is het ook een fijne headset om videomateriaal mee te bekijken of muziek te beluisteren. Zeker als je in een situatie ziet dat je huisgenoot aan het studeren is, kun je gemakkelijk de headset op zetten en Netflixen. Met een levensduur van 15 uur en het snel opladen van de koptelefoon via een USB-kabel is ‘ie ook gemakkelijk in gebruik.

Er zijn headsets die qua kwaliteit en diepgang meer bieden, maar voor 99 euro krijg je echt een goede, draadloze headset die in gebruiksgemak veel indruk maakt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze speciale gamingpagina.

Reageer op artikel:
Turtle Beach Stealth 600 review – Fijne draadloze gamingheadset
Sluiten