Turtwig speelt de hoofdrol in de nieuwe Pokémon Go Community Day

Vorige week hadden we de Pokémon Go Community Day van augustus, waarbij het allemaal draaide om Ralts. De Fairy-Pokémon was toen tijdelijk vaak te vangen en dat zorgde er voor dat je waarschijnlijk eindelijk alle evoluties kon krijgen. Daarnaast was hij ook als Shiny Pokémon te vangen. Ondanks dat dat evenement pas een paar dagen achter ons ligt, kunnen we ons alweer opmaken voor het volgende Pokémon Go Community Day-evenement. En deze keer draait het om Turtwig.

Turtwig in de Pokémon Go Community Day

Turtwig is één van de starter-Pokémon van de vierde generatie. Zodoende is hij al een tijdje te vinden in de game, hoewel ik me kan voorstellen dat je misschien nog niet alle evoluties te pakken hebt. Tijdens deze Pokémon Go Community kun Turtwig vaker tegenkomen dan normaal en op die manier hem dus makkelijk evolueren. Uiteraard komt hij tijdens deze speciale dag ook als Shiny-versie tevoorschijn en kun je die vangen. Hoe de Shiny-versie er uit ziet, dat is nog niet bekend.

Turtwig Pokémon Go
Turtwig Pokémon Go Community Day (Bron: Niantic)

De Pokémon Go Community Day met Turtwig in de hoofdrol wordt op 15 september gehouden. Tussen 11 en 14 uur kun je hem dan tegenkomen en vangen. Ook zul je tijdens dit evenement drie keer zoveel stardust krijgen voor elke Pokémon die je vangt. En de lures die je in de Pokéstops plaatst, zijn drie uur lang actief. Ook zal hij een exclusieve move krijgen wanneer je hem door evolueert naar Torterra. Welke dat gaat zijn, is op dit moment nog niet bekend. Maar mocht je genoeg candy hebben en een sterke Turtwig hebben, dan is het verstandig om hem te evolueren voor die speciale move. En dan het liefst wel een Shiny-versie, zodat je die daarna in de verschillende Gyms kunt plaatsen om aan andere spelers te tonen.

Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan hier onze overzichtspagina met alle nieuwtjes en meer.

Reageer op artikel:
Turtwig speelt de hoofdrol in de nieuwe Pokémon Go Community Day
Sluiten