Daniel Koster
Daniel Koster 6 feb 2017

Zo schaaf je stap voor stap een foto bij met Photoshop en Lightroom

Photoshop en Lightroom zijn dé programma’s om jouw foto naar een nog hoger niveau te tillen. Met de programma’s beschik je over allerlei tools om dit voor elkaar te krijgen. Maar welke jij nou écht moet benutten, dat is lastig vast te stellen.

Photoshop en Lightroom: jouw redders in nood

Vandaar dat tutorials een uitkomst (kunnen) zijn. En dat geldt zeker voor de onderstaande tutorial. Daarin wordt je stap voor stap verteld welke tools jij in Lightroom en Photoshop moet benutten. Wat wij vooral fijn vinden, is dat je ook wat uitgelegd waar je bij het bewerken van je foto op moet letten.

De combinatie is wat telt

Het gaat hierbij niet enkel om het bewerken van dingen als kleuren en schaduwen, maar ook dat je bijvoorbeeld je foto moet croppen. Wat ook nice is, is dat de tutorial een combinatie van Photoshop en Lightroom is. Een fijne manier om de wisselwerking tussen beide programma’s te zien.

Photoshop en Lightroom

Het uiteindelijke resultaat vinden wij spectaculair. Het portret is een stuk beter geworden. Het enige dat jij hoeft te doen is de stappen nalopen en jij kunt je foto ook zo oppoetsen. Handig, toch? Of ben je op zoek naar iets anders? Dan kun je Krita eens checken. Dit gratis programma laat je digitale kunst maken.

Reageer op artikel:
Zo schaaf je stap voor stap een foto bij met Photoshop en Lightroom
Sluiten