2BelminutenStilte: mond dicht en zet je telefoon vandaag 2 minuten uit

Vandaag is het de Nationale Dodenherdenking. Tijdens de herdenking staat Nederland 2 minuten stil om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en andere gewapende conflicten te herdenken. Vorig jaar zagen wij rond 20.00 uur helaas nog steeds aardig wat bezoekers op WANT. Nu zijn wij op de eerste plaatst hartstikke blij met jullie, maar willen we je vragen om vandaag om 20.00 uur écht stil te staan bij de dodenherdenking. Daarom steunen wij het initiatief 2BelminutenStilte.

Zeg nu zelf: wat is 2 minuten stilte op een jaar?

De mobiele telefoon is niet meer uit ons leven weg te denken. Wij zijn altijd bereikbaar en kunnen met iedereen, iedere minuut van de dag, contact zoeken en krijgen. Tijdens de dodenherdenking kunnen wij onze mond wel houden, maar onze mobiele telefoon met rust laten? Ho maar!

Een krachtiger signaal dan het uitzetten van je telefoon kun je niet geven.

Samen met de initiatiefnemers als Samsung en Fairphone en telecomproviders als KPN, Vodafone en T-Mobile roepen wij jullie dan ook op om 2BelminutenStilte te steunen. Laten we gezamenlijk onze smartphone om 19.59 uur uitzetten!

bel2minuten

Jan van Kooten, directeur Nationaal Comité 4 & 5 Mei, weet het mooi te verwoorden: “Op 4 mei om 20.00 uur is het stil… Echt stil… Een stilte die spreekt. In die stilte denken we aan de oorlog en aan onvrijheid. Een krachtiger signaal dan het uitzetten van je telefoon kun je niet geven.”

Zet samen met ons om 19.59 uur een paar minuten de telefoon uit

Media zwijgen, het OV staat stil en zelfs vliegtuigen mogen niet landen. Wij hopen dan ook dat jij meedoet met 2BelminutenStilte door je smartphone voor twee minuten *uit* te zetten. Zodat we allemaal nóg meer stilstaan bij de Dodenherdenking.

Reageer op artikel:
2BelminutenStilte: mond dicht en zet je telefoon vandaag 2 minuten uit
Sluiten