Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 18 dec 2018

Dit zijn de twee beste draadloze koptelefoons van 2018

Waar we vroeger moesten klungelen met draden die in de war raakten, kunnen we tegenwoordig gewoon van onze favoriete muziek genieten met draadloze koptelefoons. De ene is de ander echter niet er is behoorlijk wat verschil qua kwaliteit en comfort tussen de verschillende modellen op de markt. Een koptelefoon moet licht zijn, comfortabel zitten, ruis onderdrukken en natuurlijk mooie klanken leveren. En mocht je een koptelefoon zoeken die op alle punten hoog scoort dan moet je dit jaar bij Sony en Bowers & Wilkins zijn.

Bowers & Wilkins PX

De Bowers & Wilkins PX is een absolute topper op de draadloze koptelefoon markt en steekt met kop en schouders boven de meeste modellen uit. De koptelefoon blinkt uit met zijn natuurlijk geluid en de indrukwekkende ruisonderdrukking. De active noise cancelling functie kun je via de bijbehorende app zelfs in sterkte veranderen, zodat het precies is zoals je het wilt. En dankzij de ondersteuning voor Bluetooth aptX, stream je je muziek in een mooie hoge kwaliteit. Daarbij zou de batterij maar liefst 22 uur meegaan, zodat je bijna letterlijk de hele dag lang kunt genieten van je tunes. Een nadeel aan de koptelefoon is wel dat de audio wat minder wordt als je active noise cancelling uitzet en dat je het ding niet in kunt klappen om bijvoorbeeld in je tas te stoppen.

Bowers & Wilkins PX draadloze koptelefoon

Prijs: 349 euro

Sony WH-1000XM3 koptelefoon

Dan hebben we als tweede de Sony WH-1000XM3, die net als de Bowers & Wilkins PX een kei is in wat hij doet. De Sony koptelefoon klinkt misschien net iets minder dan het Bowers & Wilkins exemplaar, maar blinkt weer uit in gewicht en comfort. Hij voelt heerlijk zacht aan en is ontzettend licht, zodat je hem nauwelijks op je hoofd voelt. Ook deze koptelefoon is uitgerust met active noise cancelling om vervelende omgevingsgeluiden te elimineren. Deze werkt samen met de Smart Listening functie, die de sterkte van de noise cancelling automatisch aanpast op wat je aan het doen bent. Wat verder fijn is aan de koptelefoon is dat je hem in kunt klappen, zodat hij makkelijk overal met je mee kan.

Sony WH 1000XM3 draadloze koptelefoon

Prijs: 379 euro

Als je toch liever voor oordopjes gaat, hebben zowel Skullcandy als 1More onlangs ook draadloze oordopjes gelanceerd.

Manners

Reageer op artikel:
Dit zijn de twee beste draadloze koptelefoons van 2018
Sluiten