Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Twee laatste afleveringen van The Last Dance vandaag op Netflix

The Last Dance is een grote hit op Netflix. De documentaire over Michael Jordan weet zelfs niet-basketballfans te boeien.

Wie herinnert zich niet de Chicago Bulls uit de jaren ’90? Spelers als Scottie Pippen, Dennis Rodman en natuurlijk Michael Jordan maakten samen misschien wel het beste NBA-team ooit. Het is dan ook fantastisch om de beelden van de sterren terug te zien in de documentaireserie The Last Dance. Jordan, de Chicago Bulls en oud-teamgenoten werkten allemaal volledig mee aan de serie. In totaal leverden dat de makers meer dan 500 uur aan nieuw beeldmateriaal op van het kampioensseizoen 1997-1998.

Een hit op Netflix

De serie is nu een hit op Netflix en zelfs bij mensen die basketball helemaal niets vinden. The Last Dance scoort 97 procent op Rotten Tomatoes en een 9,4 op IMDb. Het wordt een van de beste sportdocumentaires ooit genoemd en dat past natuurlijk bij de beste basketballer ooit.

Voormalig Bulls-center Will Perdue beschrijft Jordan in de documentaire: “He was een asshole, he was een klootzak, hij ging meerdere keren over schreef. Maar als de tijd voorbijgaat en je terugdenkt over wat hij allemaal wilde bereiken, dan denk je toch: “Ja, hij was een geweldige ploeggenoot.” Jordan weet zelf ook dat er delen in de documentaire zitten waarin hij zelf niet heel sympathiek overkomt. “Wanneer mensen de beelden zien weet ik niet zeker of ze snappen waarom ik zo intens was, waarom ik bepaalde keuzes maakte, waarom ik diegene was die ik was en waarom ik bepaalde dingen zei,” vertelde Jordan over de serie aan The Athletic.

Tweede seizoen The Last Dance

Het is dan ook een plezier om naar de documentaire te kijken. Het goede en tegelijkertijd het slechte nieuws is dat vandaag de twee laatste afleveringen op Netflix staan. De grote vraag is nog er een tweede seizoen van de serie gaat komen. Er gaan er veel geruchten over een tweede seizoen van The Last Dance, maar er is nog niets officieel bevestigd. Deze zal dan moeten gaan om de vorig jaar overleden Kobe Bryant.

In de tussentijd zijn er gelukkig genoeg andere sportdocu’s op Netflix die je kunt bewonderen. First Team: Juventus, Formula 1: Drive to Survive en Sunderland ‘Till I Die zijn zeker het kijken waard. Maar kunnen ze ook tippen aan The Last Dance? Nee, helaas niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Twee laatste afleveringen van The Last Dance vandaag op Netflix
Sluiten